Kaşıkçı'nın 40'ı çıktı ama cesedi bulunamadı!

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girip öldürülmesinin üzerinden tam olarak 40 gün geçti. Öldürüldü diyoruz çünkü Suudi Arabistan resmen bunu açıkladı. Eldeki veriler de suikaste işaret ediyor. Ancak üzerinden geçen zamana ve ortaya atılan birçok senaryo ile veriye rağmen Kaşıkçı'nın cesedi ya da parçaları halen bulunabilmiş değil. İşte Kaşıkçı olayının 40. gününe gelinceye kadar gün gün yaşanan gelişmeler...

Levent'teki Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girdikten sonra bir daha çıkamayan Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili ilk başlarda inkar yolunu seçen Suudi Arabistan'ın aksine Türkiye, olayın başından itibaren attığı etkili adımlarla olayın örtbas edilmesi önlendi.

Kentteki birçok güvenlik kamerasında binlerce saatlik görüntü dökümünü en ince ayrıntısına kadar araştıran İstanbul polisi, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından hiç ayrılmadığını, kıyafeti, gözlüğü ve sakalıyla Kaşıkçı'ya benzetilmeye çalışılarak İstanbul'da dolaştırılan kişinin de gerçek kimliğini deşifre edip ayrıntılara hakim olduğunu ortaya koydu.

Kaşıkçı'nın cinayet planı çerçevesinde konsolosluk görevlilerinin Yalova'da ve Belgrad Ormanı'nda keşif yaptığını da belirleyen ekipler, Suudi Arabistan yönetiminden günler sonra gelen izin doğrultusunda konsolosluk binası ve konutunda detaylı inceleme yaparak, cinayet delillerini ortaya çıkarmak için yoğun çaba harcadı.

Suudi Arabistan, Türkiye ve uluslararası kamuoyunun yoğun baskısının etkisiyle olaydan 18 gün sonra kısmi bir itirafla gazetecinin "yaşanan boğuşma" sırasında öldüğünü açıkladı.

6 Kentte kuvvetli yağış bekleniyor! Tedbirinizi alın... FETÖ çiftliği görüntülendi! Evler boşaltıldı, güvenlikler ayrıldı! Mourinho'nun, Fenerbahçe için istediği bomba liste belli oldu! Emeklilere şehirler arası otobüste yüzde 20 indirim Fenerbahçe Mourinho ile anlaştı, tüm Avrupa basını ayağa kalktı! Emekli ikramiyesinde tarih değişti mi?