Kartal Tibet'in otomobili bakın nereden çıktı!

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu ve yönetmeni Kartal Tibet'in filmlerinde sıkça gördüğümüz 1969 model ünlü arabası yıllar sonra gün yüzüne çıktı.

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu, yönetmeni, senaristi Kartal Tibet ile adeta özdeşleşen 1969 model 34 KT 417 plakalı Mercedes marka, 280S tipi aracı geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

BİR SANAYİ SİTESİNDE TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin izini sürdüğü araç Sinop'ta bir sanayi sitesinde kaderine terk edilmiş şekilde bulundu. Otomobilin şaşaalı günlerine tekrar dönebilmesi için üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılması ve restore edilmesi gereken otomobile büyük emek verilmesi gerekiyor.

"EN LÜKS OTOMOBİL"

Reyhan(1969),Beklenen Şarkı (1971),Vukuat Var (1972),Bir Pınar Ki (1972),Bir Demet Menekşe (1973), Zambaklar Açarken gibi birçok filmde gördüğümüz KT (Kartal Tibet) plakalı araç için Ses Dergisi'nin 8 Kasım 1969 tarihli yazısında "Sinema Artistleri İçinde En Lüks Otomobil Kartal Tibet'in" başlığı bile atılmıştır.

"YEŞİLÇAM'IN BÜYÜSÜNÜ TEMSİL EDİYOR"

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, Yeşilçam'a Saygı temalı aktiviteleri kapsamında bugüne kadar, Türk Sinemasında büyük yerleri olan birçok aracı gün yüzüne çıkardıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Kartal Tibet'in yıllarca kullandığı otomobili kesinlikle bulmak ve kendisiyle buluşturmak istiyorduk. İzine Sinop'ta ulaşınca çok heyecanlandık. Lakin geçtiğimiz yıllarda otomobile gereken özenin gösterilmemesi bizi klasik severler olarak çok üzdü. Buna rağmen hacizlerin kaldırılıp, otomobilin restore edileceğine inancımızı koruyoruz. Bu araç aynı zamanda Yeşilçam'ın büyüsünü de temsil eden, çok büyük bir değerdir."

21 Mayıs 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Meclis'te 'Kobani' tartışması yaşandı 22 Mayıs 2024 at yarışı koşu saatleri belli oldu! İşte koşu programı
Sonraki Haber