‘Karne hediyesi et’ yalanı videoyla tescillendi!

‘Karne hediyesi et’ adı altında servis edilen görüntülerin ham halinde muhabirin küçük çocuğa ‘Annem karne hediyesi bana et aldı’ der misin? sorusu yönelttiği ortaya çıktı. Kasadan poşeti alarak çıkışa doğru ilerleyen anne ile çocuğun telaffuz etmeden muhabirin çocuğun adının Ayaz olduğunu bilmesi ve böyle hitap etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Şişli’de Habertürk muhabiri Fatmanur Boylu tarafından yapılan röportajın ardından gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

‘Annem bana karne hediyesi et aldı’ ifadeleriyle Türkiye’nin gündemine oturan röportajın altından başka gerçek gün yüzüne çıktı.

Habertürk muhabiri Boylu’nun yaptığı röportajın ham videosunda anne ile çocuğun kasadan poşetlerini aldıktan sonra çıkışa yaklaştığı görüldü.

"'ANNEM KARNE HEDİYESİ BANA ET ALDI' DER MİSİN?"

Anneye ‘karne hediyesi bugün et yemeği…’ ifadelerini yönelten muhabir Boylu’nun ‘Evet aynen’ yanıtını aldığı görüldü.

Videonun ham ve montajsız halinde aile ile hiç muhatap olmayan Boylu’nun çocuğun adının Ayaz olduğunun nasıl öğrendiği belirsizliğini korurken şu ifadeleri kullanıyor:

“O zaman Ayaz’a da sorayım. Ayazcığım bana şey der misin? ‘Annem karne hediyesi bana et aldı’”

Küçük çocuk ise bunun üzerine muhabirin söylediklerini tekrarlıyor. Daha sonra karnesini gösteren Ayaz’a, Boylu, “Bir daha de şimdi; karne hediyesi aldı diye” telkinde bulunuyor. Çocuk ise Fatmanur Boylu’nun söylediklerini tekrar ediyor.

HABERTÜRK'TEN MUHABİRE YALANLAMA

Habertürk TV Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın algı operasyonu niteliğindeki haber için yaptığı paylaşımda, "Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimizi korumak için... Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler... Bakalım ne anlatıyor?" ifadelerini kullanarak videonun ham haline yer verdi.

SOL MEDYA YALAN HABER ÜZERİNDEN İKTİDARI HEDEF ALDI

Söz konusu yalan haber üzerinde muhalafete yakın sol gazeteler günler tepinmişti. Sözcü, Cumhuriyet, T24, BirGün, Gazete Duvar gibi çok sayıda gazete veya internet siyesi iktidar karşıtı algı haberleri yapmıştı. Öte yandan haberin gerçek ve doğru olduğunu iddia eden muhabir Fatmanur Boylu'nun da işten haksız yere çıkarıldığı yönünde çok sayıda algı haberleri yazılmıştı.

Hasan Arat Hansi Flick'in istekleri sonrası masadan kalktı At suratına sahip olmak için yüzlerce operasyon geçirdi! Fenerbahçe Çağlar Söyüncü için kararını verdi!
Sonraki Haber