Karaciğer sağlığınızı korumak için bunlara mutlaka dikkat edin!

Karaciğerimiz vücudumuzdaki birçok yaşamsal faaliyetin devamını sağlayan bir organdır. Bu nedenle karaciğerimize özen göstermemiz yaşamsal öneme sahip. Aksi takdirde hepatit hastalığı ortaya çıkar, ilerlemesi durumunda ise siroz gelişir. Daha da kötüsü, hasarlanmış karaciğer dokusunda kanser gelişme riski yüksektir. Aslında yaşam tarzında yapılan bazı değişikliklerle karaciğerimizi korumak oldukça basittir. İşte karaciğerinizi korumak için tavsiyeler...

Sağlıklı karaciğer sağlıklı vücutta bulunur 

Alkol, karaciğer yağlanmasının tek sorumlusu değildir. İster tek başına, isterse iltihapla birlikte gelişmiş olsun, en sık görülen neden, günümüzün önemli sağlık sorunu olan; obezite! Toplumda herhangi bir sebeple ultrason yapılan her 4-5 hastadan birinde, yağlı karaciğer görülür. Yüzde 10 kilo verilmesi halinde riskin azaldığı belirtilir. Karaciğer yağlanmasından korunmak için; alkol kullanımını kesmek, sigarayı bırakmak, kilo vermek, egzersiz yapmak ve kan şekerini kontrol altında tutmak çok önemli.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!