Kanserden koruyor, kabızlığın ilacı: Şeftali

Yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden biri olan şeftali, içeriğindeki çeşitli vitamin ve mineraller açısından da adeta bir sağlık deposudur. Diyetisyen Sinem Uygun, şeftalinin faydaları hakkında bilgi verdi.

C vitamini içeriği ile gebelikte anne ve bebeğe sağlık veriyor 

Birçok temel vitamin ve mineral desteğini sağlaması nedeniyle hamilelik sürecinde şeftali tüketilmesi tavsiye edilmektedir. İçerdiği C vitamini, bebeğin kemik, diş, deri, kas ve kan damarlarının sağlıklı büyümesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca hamilelik sırasında son derece kritik olan demirin emilmesine katkı sağlamaktadır. Potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde de hamilelik sürecinde yaygın olarak görülen kas krampları ve genel yorgunluğu önlemektedir.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!