Kaliteli uykunun sırları!

Araştırmalar, Türkiye'de insanların zamanının çoğunu uyuyarak geçirdiğini gösteriyor. Yetişkinler günde ortalama 9 saate yakın uyurken bunu aşanlarda mevcut. Peki, günde kaç saat uyumalıyız? Kaliteli uyku nasıl olur? Neden gereklidir? Sizler için derledik...

NEDEN KALİTELİ UYKU UYUMAK ŞART?

Sağlıklı bir yaşam için kilit nokta düzenli ve derin uyku uyumak. Güne daha enerjik başlamak için iyi bir uyku şart. Ancak daha da önemlisi uzun dönemde kaliteli uyku ömrü uzatıyor. Psikolojik olarak da daha pozitif ve dengeli biri olmanızı sağlıyor. Sosyal ve iş yaşamınızda üretkenliğinizi ve yaratıcılığınızı artırıyor. Diyabet ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor. Günlük işlerinizde daha aktif olmak için iyi bir uyku çekmeniz gerek.

Mevduat faizlerinde rekor! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Euro düşüşte, dolar direniyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Akaryakıta çifte indirim! Pompaya yansıdı Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı! Emekli promosyonları yükselecek mi?