Kafası iyice gitti... Karamollaoğlu'na soruyoruz: O kazanımları kim kazandırdı?

6'lı Masa'nın ortaklarından Temel Karamollaoğlu'nun 'İmam hatipler kapatılmayacak, başörtüsü yasaklanmayacak, Ayasofya cami olmaktan çıkmayacak. Kazanımlardan taviz vermeyeceğiz.' sözleri dikkat çekti. Kafası iyice giden Karamollaoğlu'na soruyoruz; 'O kazanımları kimin kazandırdı?'

Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile cami statüsüne döndürülerek 24 Temmuz 2020'de ibadete açılmıştı.

Tüm dünyada ses getiren bu hamleyle Müslüman aleminin uzun yıllardır beklediği şey gerçekleşmiş oldu.

AYASOFYA, BAŞÖRTÜSÜ VE İMAM HATİPLERLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Ayasofya'nın cami statüsüne çevrilmesinin ardından yaklaşık 3 yıl geçerken 6'lı Masa'nın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu AK Parti iktidarında hayata geçirilen  'Ayasofya, başörtüsü ve İmam Hatip' kazanımları ile ilgili söyledikleri dikkat çekti. 

O KAZANIMLARI KİM KAZANDIRDI KARAMOLLAOĞLU?

"İmam hatipler kapatılmayacak, başörtüsü yasaklanmayacak, Ayasofya cami olmaktan çıkmayacak. Kazanımlardan taviz vermeyeceğiz." diyen Karamollaoğlu, bu kazanımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kazandırıldığından habersiz. 

İşte Karamollaoğlu'nun kafasının iyice gittiğini gösteren o cümleleri: 

“Davutoğlu, Babacan ve kendim için söylüyorum kazanımlardan taviz vermeyiz. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu da söylüyor. Bir kesim de bunu istismar ediyor. Diyorlar ki imam hatip okulları kapatılır mı? Hayır. Başörtüsü tekrar yasaklanır mı? Hayır. Bunu sadece biz değil Kılıçdaroğlu da söylüyor. Bu konular artık istismar edilemeyecek. Biz kendi inancımızın istismar edilmesine fırsat vermeyiz biz de istismar etmeyiz. Bizim Türkiye’de birbirimizi kırmadan yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Biz Kılıçdaroğlu ile konuşabiliyoruz, müzakere edebiliyoruz. Türk siyasetine yeni bir hava getirdi bu durum.

"AYASOFYA'NIN BİR BÖLÜMÜNÜ TURİSTLERE AÇABİLİRİZ"

Ne Sayın Kılıçaroğlu’nun ne de bir başkasının Ayasofya’yı cami olmaktan çıkarmak gibi bir niyeti yok. Ayasofya büyük bir bina. Cami olarak geniş bir cami. Kullanılan kısımların ötesinde diğer bölümler turistlere de açılır gelir ziyaret ederler. Cami vasfı kaldırılamaz. O Fatih Sultan Mehmet Han’ın bir vakfiyesidir. Fatih Sultan Mehmet nasıl ki mahkemeye çıkıp hesap verdiyse Tayyip Erdoğan da hesap vermeli. Siz bugün cumhurbaşkanı hakkında böyle bir dava açabilir misiniz? Bir yanlışlık var derseniz iftira atmış oluyorsunuz.”

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... 'Kripto yasası' TBMM'de! İşte detaylar... Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Bir emniyet müdürü serbest!
Sonraki Haber