Kafası çok karışık: Biden şimdi de ölü liderlerle konuştuğunu söyledi

ABD Başkanı Joe Biden yine garip bir olayla gündemde. Sürekli yolları karıştırması ve hayali insanlarla tokalaşması gibi olaylarla gündeme gelen Biden bu kez konuşmalarında hayatta olmayan liderlerle görüştüğünden bahsetti. Biden, liderleri kendilerinden önceki görevde bulunan kişilerle karıştırınca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yerine 1996 yılında ölen François Mitterrand, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel yerine ise merhum Helmut Kohl isimlerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden çarşamba günü seçim etkinliğinde 2021'deki bir anısını anlatırken eski Alman Başbakanı Angela Merkel yerine iki kez merhum Almanya Başbakanı Helmut Kohl'dan bahsetti.

Biden bununla birlikte bu hafta ikinci kez yıllar önce ölen Avrupalı ​​bir liderle konuştuğunu iddia etmiş oldu.

Biden, 2017'de ölen "Helmut Kohl"un, "başbakan seçimini durdurmak için" insanların İngiliz Parlamentosu'na saldırdığı ve memurları öldürdüğü haberini okursa nasıl tepki vereceğini sorduğunu söyledi.

1996'DA ÖLEN LİDERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Pazar günü Las Vegas, Nevada'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Biden, 1996'da ölen eski Fransa cumhurbaşkanı François MitterrandEmmanuel Macron ile karıştırdı.

Başkan, Fransız liderle görevdeki ilk yılında bir zirvede yaşadığı karşılaşmayı anlatıyordu. Ancak bahsettiği lider yıllar önce hayatını kaybetmişti.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber