Kadın girişimcilere en büyük destek: fikirsepetim.com

Kadın girişimcilerin desteklenmesi, ürünlerinin alıcı bulması ve emeklerinin değerlendirmesi doğrultusunda bir araya gelen fikirsepetim.com internet ortamında yayın hayatına girdi.

Girişimcilik ve yenilikçilik olgusunun son yıllarda küresel düzeyde daha fazla önem kazanması hemen herkesin ortak tespiti. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bu akım karşısındaki beklentileri önemli düzeyde benzerlik gösteriyor. Temel beklenti; artan nüfusa iş imkânı oluşturmak. ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde katma değeri yüksek, teknolojik ve ihracata yönelik, ölçeklenebilir işlerin önü açılmaya çalışılırken, gelişmekte olan ülkelerde ise öncelikli ihtiyacın kamunun üzerindeki ekonomik ve sosyal yükü hafifletmek olduğu görülüyor.

Bölgesel kalkınmanın hızlandırılması için girişimciliğin geliştirilmesi ve politikaların girişimciliği destekleyecek şekilde oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Kadın girişimciliğin geliştirilmesi, kadın işsizliğine karşı bir çözüm ve ekonomik kalkınma için bir araç olarak görülmekte ve son yıllarda diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kadın girişimciliği kavramı yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde girişimcilerin özelliklerini, sorunlarını ortaya koyan çalışmalar bulunmakla birlikte; kadın girişimci sayısını artırmaya ve geliştirmeye yönelik araştırmalara ve projelere olan gereksinimin varlığı da devam etmektedir.

Kadın girişimcilerin desteklenmesi, ürünlerinin alıcı bulması ve emeklerinin değerlendirmesi doğrultusunda bir araya gelen FİKİRSEPETİM.COM bu fikirlerle internet ortamında yayın hayatına girdi. Kadın girişimcilerin el emeği ve göz nuru dökerek yaptıkları ürünlerle “…Hep Birlikte, Tek Seslilikte, Büyük İşbirliğinde…” sloganını haykırarak biz güçlüyüz mesajı verdiler.

Türkiye, girişimcilik ve yenilikçilik ekosistemini geliştirmeye ve desteklemeye gayret ediyor; özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının bu iklimi oluşturma konusunda gösterdiği samimi gayretler ve geliştirdiği programlar memnuniyetle karşılanıyor. Ancak halen girişimciliğin ekseriyeti teknoloji tabanlı ve katma değeri yüksek alanlarda değil. Bir başka temel sorun ise bütün gayretlere rağmen erkek girişimcilerin merkezde de kırsalda da kadın girişimcilerden nicelik ve nitelik bakımından çok daha önde olması gerekiyor.

FİKİRSEPETİM.COM kadınlarımızı iş gücüne dâhil etmek, yenilikçilik ve değişim meydana getirecek fikirlerle yola çıktı.

Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Altın fiyatlarında son durum! Düşüş devam ediyor Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024!
Sonraki Haber