Kabe duvarındaki 7 askının anlamı!

Şairlerin kasidelerinden meydana gelen Muallakat, kabe duvarına asılan şiirler olarak bilinmektedir. Bu şiirler o dönemin sosyal hayatını canlı bir tablo gibi göz önüne sererek İslamiyet'in doğuşundan günümüze kadar 14 asır boyunca ele alınan eserlerin İslami ilimlerde temel kaynak olma özelliğini sürdürmüştür. İşte kabe duvarındaki 7 askının anlamları...

Muallakat, yani “Kabe duvarına asılan şiirler” adıyla ünlü yedi veya on şaire ait kasidelerden meydana gelen şiir koleksiyonu, islam öncesi dönemde yaşamış olan Arap şairlerinin en güzel şiirleri olup, dönemin geleneksel aktivitelerinden olan ve her yıl düzenlenen, herkese açık panayır ve fuarlarda yapılan şiir müsabakalarında jüri önünde okunmuş ve yarışma kazanmış şiirlerdir.

Fotoğraf, Hüseyin b. Ahmed ez-Zevzenî’ye ait Şerḥu’l-Muʿallaḳāti’s-sebʿin ilk iki sayfasıdır.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor!