KAAN dünya basınında! Hayalet özelliğini anlata anlata bitiremediler

Milli muharip uçağı KAAN'ın 21 Şubat'ta başarıyla gerçekleştirdiği ilk uçuşun ardından dünya basınında Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlara olan ilgi ve övgü devam ediyor.

İspanya'da savunma alanında haber yapan internet siteleri, KAAN ile ilgili haberlerini sürdürdü.

"Defensa.com" adlı internet sitesi, "Türk Hava Kuvvetlerinin gelecekteki muharip uçağı ilk uçuşunu yaptı" başlığıyla verdiği haberde, "Bu, Türk sanayisinin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin liderliğinde, uluslararası alanda (hayalet) olarak tanımlanan 5'inci nesil savaş uçağı ve radar görünmezlik yeteneklerini geliştirmeye yönelik iddialı projesi kapsamında çok önemli bir adımdır." yorumu yapıldı.

KAAN'ın üretim aşamalarının ve gelecek projelerinin aktarıldığı haberde, "Uçağın nihai hedefi, Türkiye'yi 5'inci nesil savaş uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sayılı ülkelerden biri haline getirmek." ifadesi kullanıldı.

"Aviacionline.com" sitesi de "KAAN, 5. nesil Türk savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı" başlığıyla verdiği haberde, "KAAN'ın F-35 gibi 5. nesil uçaklar arasında 1. blokta yer alacağını, uluslararası pazarlarda büyük ilgi göreceğini, rakip modellerin üstün özelliklere sahip olacağını, milli tasarımlı motorun üretime girdiğinde ABD'li modellerden arındırılacağını ve Pakistan gibi bazı ülkelerin şimdiden büyük ilgi gösterdiğini" yazdı.

Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Sağanak yağış geliyor... Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...