JPMorgan'dan Türk banka tahvillerine ilişkin tavsiye

JPMorgan, Türkiye'deki özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin göreceli olarak cazip olduğunu belirttiği bir rapor yayımladı. Raporda Türkiye'deki istikrarlı ortamı ve politika duruşunun kısıtlayıcı olmamasını gerekçe göstererek, özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin yatırımcılar için çekici bir seçenek olduğunu belirtiyorlar. İşte detaylar...

JPMorgan, Türkiye'deki özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin göreceli olarak cazip olduğunu belirttiği bir rapor yayımladı.

Analistler, Türkiye'deki istikrarlı ortamı gerekçe göstererek özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin cazibesine dikkat çekti.

Raporda, politika duruşunun çok kısıtlayıcı olmadığı ve yüksek faizlerin kredi talebini tamamen düşürmediği vurgulandı. Bu noktalar, özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin yatırımcılar için ilgi çekici hale geldiğini gösterdi.

JPMorgan analistleri, Garanti, İş Bankası, Akbank, Vakıfbank ve Eximbank gibi önde gelen bankaların sermaye benzeri tahvilleri için tavsiyelerini güncelledi. Garanti'nin 2027 vadeli, İş Bankası'nın 2028 vadeli tahvilleri için tavsiyesini 'ağırlığını azalt'tan 'nötr'e revize ederken, Akbank, Vakıfbank ve Eximbank'ın 2026 vadeli tahvilleri için de tavsiyelerini 'ağırlığını azalt'tan 'nötr'e yükseltti.

Bu rapor, Türkiye'deki bankacılık sektöründe ve sermaye piyasalarında yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için önemli bir referans noktası olabilir. JPMorgan'ın analizleri, yatırımcıların karar verirken dikkate alacakları önemli bilgiler sunuyor.

Türkiye, İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurdu Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı 'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi
Sonraki Haber