James Webb uzay teleskobundan nefes kesen görüntüler: Yaratılış Sütunları

NASA'nın uzay teleskobu James Webb, yoğun gaz ve toz bulutları içinde yeni yıldızların oluştuğu, ikonik Yaratılış Sütunları'ndan etkileyici görüntüler kaydetti. İşte o fotoğraflar....

Nasa James Webb uzay teleskobu ile gözleri kamaştıran 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi. Yaratılış Sütunları'na ilişkin yeni görüntü, gaz miktarlarıyla birlikte yeni oluşan yıldızların çok daha kesin sayılarını belirleyerek araştırmacıların yıldız oluşum modellerini yenilemelerine yardımcı olacak.

NASA'nın yayımladığı habere göre; üç boyutlu sütunlar, görkemli kaya oluşumlarına benziyor, ancak çok daha geçirgen. Bu sütunlar, yakın kızılötesi ışıkta bazen yarı saydam görünen soğuk yıldızlararası gaz ve tozdan oluşuyor.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!