"İzmir'in Çernobili" dedi, bez maske ile ölçüm yaptı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda İzmir’in Çernobil’i olarak anılan Emrez Mahallesi’ndeki arazide radyasyon cihazı ile ölçüm yaptı. Başkan Arda alanda normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek 'Gördüğümüz rakamlara inanamadım' dedi. CHP'li başkanın ölçümü standart bir bez maske ile yaptığını görenler de gözlerine inanamadı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile avukat Arif Ali Cangı, Emrez Mahallesi’nde bir fabrikanın harabeye dönmüş binalarına girerek, Almanya’dan getirilen cihazla radyasyon ölçümü yaptı.

Yapılan ölçümlerde cihaz 832.3µSv/h (mikrosievert/saat) rakamını gösterdi. Fabrika bahçesine bulunan atık kutularını da inceleyen Başkan Arda ile Cangı, topraktan duman tüten alanlarda da ölçüm yaptı.

"GÖRDÜĞÜMÜZ RAKAMLARA İNANAMADIM"

Ölçüm cihazının gösterdiği rakamlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Avukat Arif Ali Cangı ile yaptığımız ölçümlerde gördüğümüz rakamlara inanamadım. Bilim insanlarının söylediklerine göre 1 mSv/y oranı normal kabul ediliyor; ancak kurşun fabrikasında ölçtüğümüz oran bunun 7 bin 291 katı. Buradaki nükleer atıklar tüm İzmir’i tehdit ediyor. Yetkililer bir an önce harekete geçerek tüm canlıları zehirleyen bu alandaki atıkları temizlemelidir” diye konuştu.

NÜKLEER ŞOV!

Diğer yandan, CHP'li Başkan Arda'nın "İzmir'in Çernobili" dediği alanda bez maske ile ölçüm yapması da ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Arda ayrıca, 3 haftadır nükleer atık alanında sürdürdüğü 11 dakikalık duran adam eylemini de ölçümde çıkan yüksek değerler nedeniyle atık alanının dışında yapmaya karar verdiğini belirtti.

Türkiye Schengen vizesini engelliyor iddiasına yanıt! Ydi Bela Hüsnü sokağın neşesi oldu... Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil'
Sonraki Haber