İzmir'den sonra Konya: Özgür Özel'in katıldığı CHP Konya kongresinde 'liste' kavgası

CHP Konya İl Kongresinde 3 adayın yarıştığı başkanlık yarışında liste krizi çıktı. CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel'in de bulunduğu salonda sinirler gerildi.

CHP Konya İl Kongresinde 'blok liste' krizi çıktı. Taraflar arasında çıkan sözlü tartışma arbedeye dönüştü. Özgür Özel'inde bulunduğu salonda Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa'nın rahatsızlık geçirdiği, bazı ilçe teşkilatlarının da tepki olarak salonu terk ettiği belirtildi.

Blok-çarşaf liste tartışmaları sonrası taraflar arasında arbede yaşandı. Partililer, tarafları ayırmaya çalışırken kalabalığın arasında kalan bazı kadın partililerin bağırışları da duyuldu.

'HER MEVKİYE TALİBİM'

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Konya 38. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Özel tüm mevkilere talip olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Başkan adayı olarak 'değişimciler' diye ifade edilen değişimin yüzyılı ve yüzyılın değişimini savunan gencecik kadrolarımızın, inançlı arkadaşlarımızın yaklaşımı şudur; biz birilerinin göstermek istediği gibi kongrelerde, kurultayda onun karşısında, bunun yanında değiliz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyelerinin kalbinde, vicdanında yer almaya, meselemizi, derdimizi, hikayemizi anlatmaya geliyoruz. Ben ilk yola çıkarken şunu dedim. Dedim ki, kaybeden takımın santraforuyum ben. Keyfim yerinde. Takımda en iyi mevkideyim; ama bir karar verdim. İki gece uyumadığım seçimden sonra ve bir karar verdim. Dedim ki, madem ki bu takımın adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir, bu takım kaybedemez. Ben kaybeden takımda santrafor olacağıma şampiyon takımda her mevkiye talibim. Bu partinin evladı mıyım, evladıyım. Bu partinin yetiştirdiği damarlarından gelen ana damarını, bu partinin ana damarını yani bu altı oku, Atatürk sevgisini şah damarı gibi hisseden, tak tak tak, şah damarında onun attığı bir evladıyım. Dersiniz ki, Özgür çok oynadın, yedek otur, yedek otururum. Özgür orta sahaya, orta sahaya, kaleye, kaleye. Özgür top toplamaya, top toplamaya. Ama diyorsunuz ki, Özgür, vazife sana düştü. Bundan sonra haydi bu takımı şampiyon yapmaya ben varım, bu takımı şampiyon yapmaya"

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber