İzmir’de engelli vatandaşlar sanata hissederek ulaşacak

İzmir Büyükşehir Belediye’si görme ve işitme engelli vatandaşlar için ‘İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi’ni hayata geçirdi. Engelli vatandaşlar, müzede dünyaca ünlü pek çok sanatçının replika eserlerine dokunulabilir ve sesli betimlemeli ulaşabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu doğrultusunda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri sanatla buluşturuyor. Örnekköy Farkındalık Merkezinde hayata geçirilen İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanatlar Müzesi bir belediye tarafından Türkiye’de düzenlenmiş ilk ve tek modern sanatlar müzesi. İZDEM’de görme ve işitme engelliler için modern sanatlar dönemine ait ünlü ressamların eserlerinin replikaları sergileniyor. Müzede bir sanat evi sanatçıları tarafından çalışılan 44 seramik kabartma tablo ile dünyaca ünlü pek çok sanatçının eseri, dokunulabilir ve sesli betimlemeli olarak yer alıyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü FikrimİZ Birimi tarafından üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle hazırlanan 12 adet mimari model de merkezde sergileniyor.

Marmaray saatleri 2024! Marmaray hafta içi ve sonu kaça kadar açık? Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi? Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte o kararlar... Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a milli dokunuş!