İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne terör operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, İzmir merkezli 12 kentte MLKP, TKP-ML, DSİH VE PKK terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Orçun Masatçı da MLKP terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

İzmir 12 ilde eş zamanlı olarak yapılan şafak operasyonlarında haklarında gözaltı kararı bulunan 51 kişiden 48’i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 4'ünün İzmir Büyükşehir Belediye personeli olduğu ortaya çıktı.

Bu dört kişi arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Orçun Masatçı'nın da yer aldığı öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINDAN HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Daha önce terör örgütü propagandası suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezası alan Masatçı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından tiyatronun başına yönetici olarak getirilmişti.

OYUNCU NEDİM SABAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Oyuncu Nedim Saban, haziran ayında sosyal medya hesabından Masatçı'nın göreve getirilmesine tepki göstermişti.

Saban, "Tunç Soyer çok düşlenen bir hayali gerçekleştiriyor ama yanlış kişiyle" demişti.

"Koordinatör olarak düşünülen kişiyle çok çalışmada beraber oldum, donanımı ve deneyimi yeterli değil. Diploması şaibeli" diyen Saban, "Orçun Masatçı idealist duruşuyla ve örgütçü ruhuyla ümit veren bir gençti. Ancak özellikle Konak Belediyesi'nde tiyatrolara karşı çalıştı, sadece kendisini kolladı ve hepimiz tarafından bolca sıfır puan aldı" diye konuşmuştu.

Saban, "Özdemir Nutku Hocamız başta olmak üzere ustaların hayallerine yazık olur, İzmir Tiyatrosu ölü doğar" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, operasyon kapsamında, MLKP terör örgütü ile irtibatlı olduğu ileri sürülen Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Merkezi, İzmir ve İstanbul il başkanlıkları binası ile İzmir Bayraklı ilçe bürosu, ETHA (Etkin Haber Ajansı) İstanbul il bürosu, BEKSAV (Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) İstanbul il bürosunda aramalar yapıldı.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜT DÖKÜMANINA EL KONULDU

Aramalarda çok sayıda dijital materyal, yasaklı yayın, örgüte ait olduğu değerlendirilen doküman ve 50 Bin TL paraya el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santralinde çalışmalar devam ediyor! Kocaeli'de TEM'de beyaz eşya yüklü TIR yandı Akdeniz açıklarında gece yarısı korkutan deprem!
Sonraki Haber