İYİ Partili ismin davalarına dayanamadı! Köprüde intihar girişimi

İYİ Partili Furkan Kamalak'ın açtığı tazminat davalarına ve haciz kararlarına dayanamayan Mustafa Hançer isimli vatandaş Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde intihar girişiminde bulundu.

Çıktıkları her platformda Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığını belirterek ülkeye 'özgürlük' kazandıracaklarını öne süren muhalefetin iki yüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Sözde özgürlükçü ancak kendilerine yöneltilen eleştirilere tahammülsüz muhalefetin açtığı davalara dayanamayan bir vatandaş intihar girişiminde bulundu. 

100'DEN FAZLA DAVA AÇILDI

Seçimler öncesinde kamuda çalışan bürokratları alenen tehdit eden muhalifler, en ufak bir eleştiriye dahil tahammül edemiyor. Bunun son örneği CHP'li Abdüllatif Şener'e hakaret ettiği gerekçesiyle adına onlarca dava açılan Mustafa Hançer'le ortaya çıktı. Şener'e ettiği gerekçesiyle İYİ Parti'de siyaset yapan Avukat Furkan Kamalak tarafından tazminat davası açılan Mustafa Hançer isimli vatandaş son olarak kendisine 12 Haziran'da haciz ilamı gelmesinin ardından adeta hayatından vazgeçti.

DAVALARDAN YILDI, İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Mustafa Hançer, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde intihar girişiminde bulundu. Hançer, polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu intihardan vazgeçirildi.

"BENİ İNTİHARIN EŞİĞİNE GETİRDİLER" DEMİŞTİ

17 Nisan 2023 tarihinde Superhaber'den Seçil Balık'a konuşan Hançer, CHP milletvekili Abdüllatif Şener’e hakaret ettiği gerekçesiyle Av. Muhammed Furkan Kamalak’ın kendisine dava açtığını belirterek “Şener’in davası bitti ama aynı konu üzerinden defalarca dava açtılar. Kamalak, UYAP’a telefon numaramı vermiş. Ben de kendisini arayıp ‘Bütün adliyelerden aranıyorum, bu hatanızı düzeltin’ dedim. ‘Senin bizi arama yasağın var’ diyerek 35 gün bana hapis yatırdılar. Toplamda 89 gün hapis yattım. Aşağı yukarı yüze yakın dava var. Karakollar, ifade vermek falan derken 130’a yakın da itiraz dilekçesi var. 150 bin liraya yakın param gitti. 400 bin liraya yakın tazminat davası açtılar. ‘Bunu öde, ödeşelim’ dediler. Beni intiharın eşiğine getirdiler. Meral Akşener, Lütfü Türkkan, İsmail Saymaz gibi isimlerin avukatlığını da yapan Avukat Kamalak, 20 binin üzerinde insana dava açmış. Akşener de bunun ofisini ziyaretinde ‘Müşteri veli nimettir’ diyor. Bunlar, daha muhalefetteyken bile kimseye konuşma hakkı ve eleştiri hakkı tanımıyorlar. İktidara gelirlerse ne yaparlar siz düşünün” açıklamasında bulunmuştu. 

Akdeniz'de gece yarısı korkutan deprem! Bakan Fidan'dan İsrail'e uyarı: Tariz edilemez felakete tanık oluruz! Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı
Sonraki Haber