İYİ PARTİ’DE KAZAN FENA KAYNAMIŞ: SUÇLANAN BEŞLİ ÇETE…

Ceyhun Bozkurt oceyhunb@gmail.com

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerine 33 gün kaldı. Partiler milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na sundu. Özellikle 6+1 masasında kıyamet o zaman koptu. Atatürk’le hesaplaşıp Atatürk düşmanlarıyla helalleşen CHP’de FETÖ ve PKK destekli çok sayıda söylem ve icraatı öne çıkan isimlerin listede olması, belli kesimleri ayağa kaldırdı.

Haklılar mı?

Kesinlikle haklılar.

Bakalım bu haklı tepkilerini söylemle mi bırakacaklar yoksa gerekeni yapmak için harekete geçecekler mi?

Ama CHP’deki listelere tepkilerin sertliği nedeniyle araya kaynayan bir parti var. Masanın milliyetçi(liği tasfiye eden partisi) İyi Parti (İP).

Dün SuperHaber Youtube kanalındaki “Haberin Olsun” programımızda CHP ve İyi Parti listelerindeki isimleri konuştuk. ( İzlemek isteyenler için Bkz. https://www.youtube.com/watch?v=3Qykto_IYo8 )

ÇAKMAKLI’NIN AÇIKLAMALARI

Ama İyi Parti’de Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı’nın, parti genel merkezi önünde zehir zemberek sözlerle istifa ettiğini açıklamasının üzerine gidilmedi. Anlı şanlı bazı muhalif gazeteciler de bunu görmezden geldi. Hani en ufak bir yolsuzluk iddiasının üzerine gitmek gazetecilikti, ki evet gazeteciliktir. Tüyü bitmemiş yetimin, büyük Türk milletinin hakkını kim yiyorsa üzerine gidilmelidir. Ama bu büyük haberin peşinden onlar koşmadı. Biraz güvenlik politikalarından sıyrılıp, bari ben konuyu biraz deşeyim dedim. Neler öğrendim neler…

Dün programımızda bilgileri sıcağı sıcağına aktarmaya çalıştım. Şimdi yazımızla da tarihe not düşelim. Düşelim ki, bir siyasi partinin içindeki bir grubun nasıl demokrasi şöleni sayılabilecek seçim sürecini ciddi mali ve siyasi operasyona çevirdiğini gösterelim.

İlk ipuçlarını Şanlıurfa İl Başkanı Çakmaklı’nın açıklamaları verdi. Önce Çakmaklı ne demiş ona bakalım:

“Sayın Akşener, Şanlıurfa’ya geldiğinde ‘Türkiye’nin en başarılı il başkanısın. Seni tebrik ediyorum. Akabinde İl başkanlığı sürecini çok iyi geçirdin, istifa et, gel seni Ankara’da görmek istiyorum’ dedi. Ama görünen o ki, partimizle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar, Urfa’da konuşulan şaibeye rağmen, listenin başında olan beyefendi, maalesef ciddi paraların dönmesi nedeniyle ben listede değilim. Partimizi, davamızı paraya sattılar.

Ben şunu da söylemek istiyorum: Sayın Genel Başkanımız hep 5’li çeteden bahsederdi. Burada da 5’li çete var, Sayın Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı’na diyordu ki, ‘kasanın başına damadını koymuşsun’ diyordu, burada da kasanın başına (Akşener’e) halam diyen Ümit Dikbayır’ı koymuş. Kamuoyunun vicdanına bırakmayın. Siyaset çökmüştür. Liderlere güvenmeyin.”

Sözler ve iddialar zehir zemberek…

Ben de partinin önemli isimlerine ulaştım. Söylediklerini dinlerken ağzım açık kaldı. Gelin onların ağzından suçlanan isimleri ve ne ile suçlandıkları ile ilgili iddiaları sırayla anlatalım…

İddialara göre, İyi Parti’de öncelikle partinin omurgasını oluşturan milliyetçi ve ülkücüler büyük bir operasyonla tamamen tasfiye ve pasifize edildi. Bunu listelere bakınca görüyorsunuz. Operasyonun da iki tane sac ayağı olduğu iddiası var.

Bu iddialardan birincisi, Şanlıurfa İl Başkanı’nın da açıkladığı üzere ekonomik/mali ilişkiler ayağı… Bu ayağı birazdan detaylandıracağız.

İkinci ayak ise en az mali ayak kadar dehşet verici… Bir yıl öncesine kadar İP Siyaset Akademisi’nin başında olan ve halen Meral Akşener’e Başdanışmanlık yapan Yüksel Korkmaz’ın listelerde etkisi olduğu söyleniyor. “Yüksel Korkmaz kim ki? Ne ilgisi/gücü var?” diye sorabilirsiniz. Sadece şu bilgileri şimdilik kaydıyla düşeyim, zaten anlayacağınızı anlayacaksınız: Yüksel Korkmaz, Adil Öksüz’ün de görev yaptığı Sakarya Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent’ken 6 Ağustos 2016 tarihinde, yani 15 Temmuz’dan 20 gün sonra FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı. Bununla ilgili bilgileri bir başka yazıya bırakıyorum.

Gelelim birinci, yani ekonomik/mali boyut.

BEŞLİ ÇETE İDDİALARININ MERKEZİNDEKİ İSİMLER

Mehmet Fedai Çakmaklı, İyi Parti içinde 5’li bir çete olduğunu söyledi. Bu çetenin milletvekili listelerini oluşturmada etkili olduğunu da söyledi. Sadece bir isimden bahsetti. O da Ümit Dikbayır. Partinin kulislerinde diğer 4 isimle ilgili konuşulan iddialara da ulaştım. Bu 4 kişinin isim-soyisim başharfleri şöyle:

- A.E.Y.

- U.P.

- Ö.K.

- B.A.

Yazdığım bu kişiler, İyi Parti’de üst düzey görev yapıyorlar.

İddialara göre, bu isimlere yönelik lojistik destek, dünkü programda da ismini zikrettiğimiz Salim Ensarioğlu’ndan geliyor. Ensarioğlu da bu desteği sayesinde mükafat olarak memleketi Diyarbakır’dan değil İstanbul 2’nci bölgede 2’nci sıradan aday yapıldı. Diyarbakır birinci sırada ise oğlu Vejdin Ensarioğlu yer aldı.

ORGANİZASYONUN DOĞU-GÜNEYDOĞU TAŞERONU Ş.G.

Ensarioğlu’nun işleri taşeron olarak yürüttüğü kişi ise 6 ay önce İyi Parti’nin Güneydoğu Teşkilat Koordinatörü olarak görevlendirdiği Ş.G. Zaten Ş.G.’yi partiye getiren de Ensarioğlu. Bu kişinin çok ciddi borçları olduğu, para aldığı kişilere geri ödeme yapmadığı, bu nedenle bölgede çok sevilmediği söyleniyor. Bu borçları Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya gibi yerlerdeki adaylardan alınan paralarla kapatmaya çalıştığı ileri sürülüyor.

Bu ekibin, Mersin listelerinin oluşturulmasında da etkili olduğu iddiaları söz konusu.

Ş. URFA’DA FAKIBABA BİR, BUCAK İKİNCİ SIRADAYDI

Bu ekip Şanlıurfa listesini baştan aşağıya belirleyen ekip. Parti kulislerinden edindiğim bilgiye göre, normalde Şanlıurfa listesinin ilk iki sırasında eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bucak ailesinden Ahmet Bucak yer alacaktı. Fakıbaba ve Bucak ailesi kentte etkiliydi. Üçüncü sırada da yakın zamanda partiye katılan eski Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz vardı. Özyavuz geçen seçimde Demokrat Parti’den aday olmuş, yüzde 46 oranında oy almış, ancak kazanamamıştı. Ciddi oy potansiyeli vardı.

Ancak bu ekibin çalışmaları neticesinde ilk üç sırada aktardığımız isimler yer almadı. Fakıbaba’nın adaylığı Ankara 1. bölge 2. sıraya kaydırıldı. Diğer isimlere de listede yer verilmedi. Bunun üzerine Ahmet Bucak ve Mehmet Özyavuz da adaylıktan çekildi.

İDDİA EDİLEN MİKTARLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Peki İyi Parti kulislerinde konuşulan paralar ne kadar? İddia çok büyük. Seçilebilecek yerlere konan adaylardan 2,5-3 milyon dolar civarı para aldığı konuşuluyor. Para transferleri izlense her şey ortaya dökülür deniyor.

Tepeden aşağıya doğru ilerleyen bir saadet zinciri adeta.

KHK İLE İHRAÇ ÖZEL KALEM MÜDİRESİ

Listelerin son şekli ise konutta verilmiş. Burada da sözü edilen kişi Özel Kalem Müdiresi E.B.

E.B. TBMM’de yıllarca Meral Akşener’e danışmanlık yapmış ve 15 Temmuz sonrasında Eylül ayında KHK ile ihraç edilmiş 41 TBMM çalışanından biri.

Çok uzatmamak adına şimdilik yazacaklarım bunlar.

Devam edeceğim. Çünkü İstanbul listesi boyutu ayrı, Yüksel Korkmaz’ın kimliği ayrı, E.B. ile eşinin yaptıkları ayrı ayrı birer yazı konusu.

Burada bir virgül koyalım.

O kadar çok bilgi akıyor ki. Adeta kaynayan kazandan bahsediyoruz.

İstanbul boyutu mu dersiniz, Yüksel Korkmaz ile ilgili bilgilerin dehşetliği mi dersiniz, E.B. ve eşinin partideki etkileri mi dersiniz…

Hepsini ayrı ayrı yazacağız. Ama bir gerçek var ki, İyi Parti’deki bu kazan soğumayacak gibi.

Tüm yazılarını göster