İthalat azalacak! Danone’den Türkiye'ye 450 milyon TL’lik yatırım

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Dünya çapında bir asırdır varlığını sürdüren ve Türkiye'de neredeyse 40 yıldır faaliyet gösteren Danone, "mümkün olduğu kadar çok insana gıda yoluyla sağlık getirme" misyonuyla Türkiye pazarında güçlü bir yatırım stratejisi sergilemeye devam ediyor. İşte detaylar...

Son dönemde yaşanan bir gelişmeyle Danone, Lüleburgaz Üretim Tesisleri'ne 450 milyon TL'nin üzerinde önemli bir yatırım yaparak yetersiz beslenme tedavisinde kullanılan tıbbi beslenme ürünlerinin üretiminin yerlileştirilmesini hedefledi.

Bu yatırım, Danone'nin başarılarını Türkiye'de istihdamı artırmaya ve daha fazla yatırıma yönlendirme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Bu yatırımın, süt ürünleri ve tıbbi beslenme ürünlerinin eş zamanlı üretimini mümkün kılan şirketin ilk hibrit tesisini temsil etmesi de dikkat çekiyor.

Yeni tesisin resmi açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Danone Türkiye Genel Müdürü Cem Küçükcan ve Danone Operasyon Direktörü Vikram Agarwal katıldı.

Önümüzdeki iki yıl içinde üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedefleyen Danone, mevcut ihracat hacmini üç katına çıkararak Türkiye ekonomisine katkısını ve sürdürülebilir değerini artırmayı hedefliyor.

Bakan Kacır, Danone'nin Türkiye dinamiklerine uygun ve ülke ekonomisine katkı sağlayan yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Kacır, "450 milyon TL'lik bu yeni yatırımla Danone, yetersiz beslenme tedavisinde kullanılan tıbbi beslenme ürünlerinin hem iç pazara hitap eden yerli üretimine, hem de İngiltere, Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya ihracata başlamış oldu." dedi. Bakan Kacır bu yatırımın Türkiye'nin cari açığının azaltılmasına olumlu etkisine vurgu yaparken, tesiste kullanılan hammaddenin yerlileştirilmesiyle büyük bir iş hacminin oluşmasını da sağladı.

Açılış töreninde Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Danone'nin yeni üretim tesisi yatırım sürecinin kuruluşundan bu yana Ofis tarafından titizlikle takip edildiğini vurguladı. Yüksek değerli farmasötik ürünlerin yerelleştirilmesini ve tesisin, Türkiye'nin üretim hedefleriyle kusursuz bir şekilde uyum sağlayan bölgesel bir üretim merkezi olma rolünü övdü. Başkan Dağlıoğlu, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken, Danone ailesini Türkiye'nin yatırım ortamına yaptıkları yatırımdan dolayı tebrik ediyoruz. Danone'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan katkısını takdir ederek küresel yatırımcılarımıza 'Türkiye'ye Yatırım Yapın' mesajımızı yinelemeye devam ediyoruz." Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı'nı yatırım yüzyılı yapma vizyonu." diye konuştu.

Danone Türkiye Genel Müdürü Küçükcan ise Danone'nin küresel bir marka olarak yurt içindeki varlığından ve Türkiye'ye duyduğu güvene dayanarak yatırımlarını sürekli artırmasından duyduğu gururu dile getirdi. Küçükcan, Danone Türkiye, ülke çapında 6 üretim tesisi ve bir Ar-Ge merkeziyle 2.000'in üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Amacımız, her yaştan tüketiciye 20'nin üzerinde marka ve yenilikçi üründen oluşan bir portföy sunmaktır." dedi.
Küçükcan, Lüleburgaz'daki yatırımın derin önemini fark ederek, yatırımın bölgesel kalkınma üzerindeki dikkate değer etkisinin ve paydaş ekosistemi üzerindeki olumlu etkisinin altını çizdi.

Taksi durağını bastı, tüfekle mermi yağdırdı! Borsa İstanbul'da en çok değer kazanan hisseler belli oldu Fahiş fiyata cezalar 10 kat artırılıyor
Sonraki Haber