İtalya'da Vedat Muriç krizi sürüyor! "Çok kötü bir oyuncu!"

Vedat Muriç'in Fenerbahçe'den Lazio'ya transferi İtalya'da gündeme oturdu. Diğer taraftan, İtalya'nın en ünlü menajerlerinden Vincenzo Morabito, Stefan Radu'nun Muriç hakkındaki söylemlerini açıklamıştı. Morabito'nun açıklamalarının ardından Lazio'da Stefan Radu, ortaya atılan iddiaları yalanladı. 

İtalya futbolunun ünlü menajerlerinden Vincenzo Morabito, Rai 3 yayınında Muriç'in Lazioya transferi ve İtalya'nın ünlü menajerleri Mino Raiola ile ilgili iddialarda bulundu. Daha sonra iddianın tarafları Lazio Sportif Direktörü Igli Tare ve Mino Raiola bu iddialara cevap verdi. Son olarak Morabito'nun iddialarına Stefan Radu'dan yanıt geldi.

"FATURALARINI ZAMANINDA ÖDÜYORSA KİMSE BU KULÜBÜ ARAŞTIRMAZ"

Morabito, Mino Raiola'nın Malta'da paravan olarak kullandığı bir kulübü olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

"Sözleşmeler kulüpler dışında sadece İtalya Futbol Federasyonu'na gönderilir ama faturalar gönderilmez. Sadece kulüplerin bildiği bir kulüp. Eğer faturalarını zamanında ödüyorsa kimse bu kulübü araştırmaz. Doğal olarak finans müfettişleri ve savcılar da işin içerisine dahil olmaz. Sonsuza kadar böyle devam eder" 

"PARMAK ARASI TERLİKLE BİLE SAVUNABİLİRİM, ÇOK KÖTÜ BİR OYUNCU"

Vedat Muriqi transferine de değinen Morabito, "Igli Tare'nin Arnavutluk'un İstanbul Konsolosu olan bir kardeşi var (Genti Tare) ve kesinlikle 'eşek' bir futbolcu için 18 milyon euro ödediler. Simone Inzaghi (Lazio'nun eski teknik direktörü) ile bir gün konuştum, bana, 'Onu ne zaman sahada görsem saçımı başımı yoluyorum. Stefan Radu, Murictryi parmak arası terlikle bile savunabileceğini söyledi. Çok kötü bir oyuncu' dedi" ifadelerini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK BİR PARA VE KORKUNÇ BİR TRANSFER HATASI"

Italyan menajer, "Muriqi için 18 milyon euro! Bir de üstüne 5 tane menajere komisyon paraları... Yani, 18 milyon euro Lazio için çok büyük para ve korkunç bir transfer hatası" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

"TÜM BU İDDİALAR KAYNAKSIZ VE DAYANAKSIZ. YASAL SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR"

Lazio Sportif Direktörü Tare, programdan sonra yaptığı açıklamada, "Tüm bu iddialar tamamen kaynaksız ve dayanaksızdır. Avukatlarım, bu iddialarla ilgili yasal süreci başlatmışlardır" ifadelerini kullandı.

"MAHKEMEYE GİDECEĞİZ"

Mino Raiola ise kızgın bir şekilde, "Devlet televizyonu olan RAI'de, halkın paraları kullanılarak böyle yalan yanlış haberler üretilmesi utanç verici. RAI, ciddi gazetecilik yapmakla görevlidir. Malta'ya bir tane gazeteci bile gönderse yalan olduğunu anlayacaklar. Bu hata affedilemez. Çünkü, itibarıma gölge düşürmeye çalıştılar. Avukatlarım, bu haber nedeniyle harekete geçti. Mahkemeye gideceğiz. Umarım kanal ve iddia sahibi geri adım atmazlar" dedi.

"İDDİALARI REDDEDİYORUM"

Morabito'nun söylemlerine ise Radu, bugün Lazio'nun resmi sitesi üzerinden cevap verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Radu, "Vincenzo Morabito'nun dün akşam Rai 3'te yaptığı açıklamalarına istinaden takım arkadaşım Vedat Muriç'in futboldaki yeteneklerini itibarsızlaştırdığıma yönelik iddiaları reddediyorum. Bu tür söylemler, davranışlar bana ait değil. Kamuoyuna bu türk açıklamalarda bulunulması şahsıma ciddi şekilde zarar verdi. Bu nedenle avukatlarıma profesyonel imajımı korumak adına yetki verdiğimi duyurmak isterim" dedi. 

Şırnak'ta askeri araç devrildi! 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralı... Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor! 15 yaşındaki çocuğa saldırdılar!
Sonraki Haber