İtalya'da Fatih Terim'e övgü: 'O bir idol ve büyük karakter!'

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in İtalya'dan özel olarak getirttiği kondisyoner Alberto Bartali, ülkesinin basınına önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsü nedeniyle Süper Lig'e verilen arayı değerlendiren Bartali, Fatih Terim hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Galatasaray'ın fizik kondisyoneri Alberto Bartali, İtalya'da yayın yapan Radyo Sportiva'ya konuştu. Sarı kırmızılı isim, Türkiye'de koronavirüsü nedeniyle lige verilen arayı değerlendirirken, Fatih Terim hakkında önemli sözler sarf etti ve "O dev bir karakter" dedi.

Bartali'nin konu ile ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"Koronavirüsü nedeniyle var olan hasarı minimuma indirmeye çalışıyoruz ama şu anda antrenmanlar hakkında konuşamıyoruz.

Evde, istediğimiz antrenmanı yapamıyoruz. Oyuncularım 40 gündür izolasyonda. Onlarla beraber görüntülü konuşma yapsak bile bu istenildiği gibi olmuyor.

Türkiye'de geri dönüş için kesin bir tarih yok. Temel sorunumuz, takım sporlarındaki temel unsurun yani 'topla çalışmanın' eksik olması.

Şu anda yaptığımız antrenmanlar kesinlikle yetersiz. Ancak, oyuncuların aldığı gıdalar beslenme uzmanları tarafından takip ediliyor. Ayrıca futbolcular da çok dikkatli.

Bir diğer sorun da, futbolu karakterize eden ruh halleri oldu. Oyuncular gergin. Futbol bir temas oyunu. Soyunma odasında takım ruhunu güçlendirmek adına çalışmalar yapılır.

Beş duyu organın doğru bir şekilde çalışması için zihinler henüz yeterli değil. Hepimiz aynı durumu yaşıyoruz.

"TENDON SAKATLIĞI OLACAK"
Ancak, şunu söylemeliyim ki ligler başladığında kesinlikle eskisinden daha fazla tendon sakatlığı olacak.

"TERİM BİR İDOL"

Türkiye'de Fatih Terim bir idol. Dev bir karakter. Bir stadyuma onun ismini verdiler. İtalya onun ikinci evi. Aynı zamanda İtalyan gazetelerini sürekli okuyor. İtalyan medyasına benden daha hakim. Hatta İtalya'da benden daha çok onun haberleri var."

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Halkbank'tan ABD'de açılan ikinci hukuk davasına ilişkin açıklama Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber