İsveç Sivil Savunma Bakanı Bohlin: "İsveç'te savaş olabilir"

En son 210 yıl önce savaş olan İsveç'in Sivil Savunma Bakanı 'halkımızın hazır olması gerekir' diyerek İsveç'te savaş olabileceği uyarısında bulundu.

Bohlin, Dalarna bölgesinde bulunan Salen askeri üssünde düzenlenen Ulusal Halk ve Savunma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın ciddiye alınması gerektiğini belirterek "İsveç'te de savaş olabilir, halkımızın savaşa hazır olması gerekir." dedi.

İsveç'in 210 yıldır savaşa girmediğine işaret eden Bohlin, şunları kaydetti:

"Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucunda zaten Avrupa'da kötü olan güvenlik durumu geçtiğimiz yıl daha da kötüleşti. Rusya'nın hızla yeniden silahlanmasının çok ciddiye alınması gerekiyor. Yaklaşık 210 yıldır barış, İsveç halkı için hoş bir yoldaştı. Ancak bu durum günümüzde değişti ve güvenlik durumu kötüleşti. Ben de sorumluluk sahibi bir bakan olarak İsveç halkına bu gerçeği açıklamak durumundayım."

İsveç hükümetinin, ülkenin savaşa girebileceğine dair zihinsel farkındalık oluşturarak savunma kabiliyetini artırmaya çalıştığını ifade eden Bohlin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı direncini de örnek aldıklarını söyledi.

İSVEÇ'İN GİRDİĞİ SON SAVAŞ 1814 YILINDA GERÇEKLEŞTİ

İsveç'in yer aldığı son savaş, 1814 yılında gerçekleşti. Bu savaş, İsveç'in, komşusu Norveç'i tek bir ülke altında birleştirmeye zorlamasıyla baş gösterdi. İsveç ordusu, Norveç ordusunu yenerek Oslo'yu ele geçirdi. Ancak, Norveç halkı, bağımsızlıklarını korumak için direnmeye devam etti. Sonunda, iki ülke arasında Moss Antlaşması imzalandı ve Norveç, İsveç ile kişisel birlik içinde, bağımsız bir krallık olarak tanındı.

Bu savaş, İsveç'in şimdiye kadar içinde bulunduğu son saldırı savaşı olmuştur. İsveç, 1814 yılından sonra, askeri gücünü azaltarak, barışçıl bir politika izlemeye başlamıştır.

Eurovision'a Filistin bayrağı ile girmek yasaklandı! Avusturya tatiline çıkan Mine Tugay - 15 derecede göle girip yüzdü... Ruang Yanardağı hangi ülkede? Ruang Yanardağı nerede?
Sonraki Haber