İşte Türkiye'yi sarsan en yıkıcı depremler...

Türkiye bir sabaha daha depremle uyandı. Kahramanmaraş'tan gelen acı haber tüm ülkeyi sarstı. 7,7 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de şiddetli şekilde hissedildi ve ağır hasarları arkasında bıraktı. Türkiye bir deprem ülkesi. Topraklarının çoğu fay hattı üzerinde bulunuyor. Ülkemiz, bu nedenle yüz yıllardır sarsıntı ve afet haberlerine sık sık maruz kalıyor.

AFAD'dan gelen son açıklamalara göre başta 7,4 olarak duyurulan depremin büyüklüğü 7,7 şeklinde güncellendi, saati 04:17. Depremin merkez üssü ise Kahramanmaraş ilçesinin Pazarcık ilçesi.

Deprem sonrasında; saat 15:03 itibarıyla en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 105 artçı deprem meydana geldi. Ayrıca saat 13:24'te Kahraman Elbistan merkezli bağımsız bir deprem daha gerçekleşti.

İlk belirlemelere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 1.121 vatandaşımız hayatını kaybetti; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7.634 vatandaş yaralandı.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!