İşte TRT World'ün ilk başörtülü spikeri: Efnan Han

TRT Genel Müdürlüğüne atanan İbrahim Eren'in kanaldaki ilk hamlesi belli oldu. TRT World’ün ilk başörtülü spikeri Kanada da doğup büyüyen Efnan Han izleyenlerle buluştu

Yaklaşık 2 yıl önce TRT bünyesinde yayın hayatına başlayan TRT WORLD uluslararası komuoyunda varlığını daha güçlü şekilde hissettiriyor.

Uluslararası medya tarafından da dikkatle takip edilen TRT World Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor.

İngilizce yayın yapan TRT World özellikle nitelikli eleman ihtiyacını, profesyonel habercilerle çalışmanın yanında, anadili İngilizce olan gurbetçi gençlere eğitim vererek de karşılıyor.

Avustralya, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nden özel görüşmeler yapılarak eğitim programına alınan gençler TRT World bünyesinde aktif görevler almaya başladı.

İLK BAŞÖRTÜLÜ SPİKER

Bunlardan biri de TRT World’ün ilk başörtülü spikeri Kanada da doğup büyüyen Efnan Han.

Kanalın kurulduğu dönemde işe başlayan Efnan Han, kurumiçi mesleki eğitimlerin yanısıra spikerlik eğitim de aldı. Efnan Han bir süre önce de kanalın kültür sanat programlarından, gazeteci Samed Karagöz'ün hazırladığı ‘Show Case’ adlı programını sunmaya başladı.

Ana dili ingilizce olan Efnan Han aynı zamanda Türkçe ve Arapça da biliyor.

TRT World bünyesinde, yurt dışında doğup büyümüş yaklaşık 100 genç çalışıyor. Gurbetçi ailelerin çocuklarını ülkeye kazandıran TRT World, bu bağlamda ilerleyen dönemde bu sayıyı artırmayı planlıyor.

Ankara'da ekmeğe 2. zam geldi İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenleyen Türk vatandaşı öldürüldü Diş sararması nasıl geçer? Diş nasıl beyazlatılır?
Sonraki Haber