İşte İkizdere taş ocağı gerçekleri

SuperHaber, siyasi provokasyonların merkezi haline getirilen İyidere'de tüm gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Bölgede süren çalışmalarla yakından ilgilenen Bakan Adil Karaismailoğlu, bugün İyidere Lojistik Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. SuperHaber'e çok önemli açıklamalar yapan Bakan Karaismailoğlu, "Dün 3'üncü köprüye, İstanbul Havalimanı’na, Şehir Hastaneleri’ne karşı çıkanlar, bugün Rize İkizdereli kardeşlerimizi yalanlarıyla kandırmaya çalışıyorlar" dedi.

This browser does not support the video element.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İyidere Lojistik Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in sorularını yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, “Dün 3'üncü köprüye, İstanbul Havalimanı’na, Şehir Hastaneleri’ne karşı çıkanlar, bugün burada Rize İkizdereli kardeşlerimizi yalanlarıyla kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Bakan Karaismailoğlu İkizdere’deki taş ocağına çevreci hassasiyetle karşı çıkıldığını öne sürenlerin amaçlarının farklı olduğunu bildirdi.

Karaismailoğlu ocakla ilgili şu bilgileri verdi:

"Cevizlik Taş Ocağı için ÇED Raporu hazırlanarak Rize Valiliğince onaylanmıştır. Çevre etkileri sürekli olarak kontrol edilecektir. Ocak sahasında açık işletme yöntemleri kontrollü şekilde uygulanacak, ocak içerisinde kesinlikle kırma-eleme tesisi kurulmayacaktır. Ocakta yapılacak faaliyetler sonucunda ortaya çıkacak sarsıntı ve gürültü değerleri yürürlükteki kanun ve yönetmelikler sınırlarında kalacaktır. Çalışmalar halkımızı rahatsız edecek boyutlara katiyen ulaşmayacaktır. Sarsıntı ve gürültü ölçümleri bakanlık tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlar ve akademisyenler tarafında kontrol altında tutulacaktır. Ocağımız Cevizlik köyüne kuşbakışı 1800 metre, Gürdere köyüne 2 bin 500 metre uzaklıktadır. Yani yerleşim alanlarına bir hayli uzak mesafede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece 13,5 hektarlık ÇED alanında taş ocağı faaliyeti sürdürülecektir. Taş ocağı 70 yıl değil sadece 2 yıl süreyle işletilecektir.

100 BİN AĞAÇ YALANI

Bakan Karaismailoğlu, kamuoyunu yanlış yönlendiren bilgilerin ortalığa saçıldığına dikkat çekerek, "Taş ocağı için 2 ruhsat verildiği bilgisi kesinlikle yanlıştır. Sadece tek ruhsatlı bir çalışma söz konusudur. 100 bin ağaç kesilecek yönündeki ifadeler tamamıyla gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.

BUNLAR DÜN 3’ÜNCÜ KÖPRÜYE KARŞI ÇIKANLAR

"Rize'ye tekrar gelen Maden İşleri Genel Müdürlüğünü teknik ekibi, bölgeye alternatif bir ocak olup olmadığını tekrar araştırmış ve başka uygun bir ocak olmadığını tutanak altına almıştır" diyen Karaismaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dün 3’üncü köprüye, İstanbul Havalimanı’na, Şehir Hastaneleri’ne karşı çıkanlar, bugün burada Rize İkizdereli kardeşlerimizi yalanlarıyla kandırmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize’nin, Trabzon’un evlatlarıyız. Bu mavinin, bu yeşilin, bu toprağın sevdalısıyız. Karadeniz’in ekmeğiyle, suyuyla büyüdük. Ülkemize ve bölgemize yapacağımız büyük yatırımlara karşı çıkanlara Artık ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor. Hem doğayı koruyacağız hem de ülkemizi çağın en ileri altyapısıyla donatacağız. Rize İkizdere’de oynanan oyun ise sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir.”

YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası! MUHALİF GAZETECİDEN CHP'YE ŞOK UYARI!