İşte Anadolu'nun kayıtlara geçmeyen zenginliği!

Prof. Dr. Metin Hülagü, Sultan Abdülhamit dönemindeki petrol sahalarını, Osmanlı'dan bu yana tartışılan Türkiye'nin yeraltı kaynaklarını ve petrol gerçeklerinin bilinmeyen yönlerini SuperHaber muhabiri Gizem Er'e anlattı.

Her bir parçası farklı zenginliklerle dolu olan Anadolu, üstünde yer alan anıtsal ve sanatsal zenginliğin dışında petrol, maden gibi yeraltı kaynakları bakımından son derece zengindir. Osmanlı'dan itibaren petrolün enerji değerinin anlaşılması üzerine bugün birçok devletin petrol için büyük verdiği mücadeleye şahit oluyoruz.

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Metin Hülagü, Sultan Abdülhamit döneminden itibaren tartışılan petrol rezervlerini, Anadolu’nun kayıtlara geçmeyen yeraltı zenginliği olan bakır, altın, platin, demir, kurşun, çinko, kalay, nikel madenlerini, dünyanın önemli petrol kaynaklarından birisini olan Erzurum-Bitlis-Van bölgesinde bulunan petrol denizini, ABD'nin Chester Projesi ile Anadolu’nun yeraltı zenginliği sömürmek için yatırım girişiminde bulunmasını ve Musul-Kerkük petrol rezervlerinin bilinmeyen gerçeklerini masaya yatırdı.

SuperHaber muhabiri Gizem Er'in Prof. Dr. Metin Hülagü ile gerçekleştirdiği sohbettin öne çıkan başlıkları...

- Sultan Abdülhamit dönemindeki petrol sahaIarı

- Erzurum-Bitlis-Van bölgesinde bulunan petrol denizi

- Anadolu'nun sahip olduğu zenginlikler

- Musul-Kerkük petrol rezervleri

- ABD'nin uygulamaya koymak istediği Chester Projesi

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber