İstanbul'da beklenmedik gelişme! Bilinen tarih daha eski dönemlere taşındı...

"Beşiktaş, İstanbul'un Göbeklitepesi'dir." diyen uzmanlar bölgede yapılan arkeolojik kazılar İstanbul'un tarihini değiştirdi. Tam 8 metre derinlikte milattan önce 4500-5000 yıllarına ait keramikler ve 46 adet kurgan tipi mezar bulundu. Böylece İstanbul'un bilinen tarihi daha eski dönemlere taşındı.

 Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro hattının çalışmaları devam ederken Beşiktaş İstasyonu olacak alanda, İstanbul Arkeoloji Müzeleri tarafından 2016'dan bu yana arkeolojik kazılar yapılıyor.

BİZANS VE OSMANLI DÖNEMİNE AİT SU KUYULARI

Aralıksız devam eden kazılarda daha önce kurgan tipi mezarlar olduğu ortaya çıkmış ve Türkiye'de bulunmuş en eski kurgan tipi mezarların, İlk Tunç çağına ait olduğu tespit edilmişti. Kazılarda bulunan mezar sayıları 105'e yükseldi. Alandaki çalışmalarda Bizans ve Osmanlı dönemine ait su kuyuları da bulundu.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları