İstanbul’da 7 ilçede 7 şiddetinde deprem!

Cumhur İttifakı karşısında, özellikle İstanbul’da İBB ile beraber bir çok ilçeyi kaybedeceğini anlayan CHP, DEM ile demleniyor. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, 12 Şubat pazartesi günü yapılan son parti meclisi toplantısında adaylarını tamamlayan CHP, DEM Parti ile devam eden görüşmelere göre, İstanbul’da 7 ilçede değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye 81 il ve 922 ilçede, 36 siyasi parti ile 31 Mart Yerel Seçimleri’ne hazırlanıyor. 2023 Genel Seçimleri sonrası dağılan Millet İttifakı sonrası, CHP seçimde ağır sonuçlar almamak için çareler arıyor.

CHP ADAY BELİRLEMEDE İKİYE BÖLÜNDÜ

Ana Muhalefet Partisi CHP, Özgür Özel’in genel başkan olmasından sonra, ilk sınavını yerel seçimlerde verecek. Ancak, CHP başta İstanbul olmak üzere; İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Aydın ve Muğla gibi il ve ilçeler de aday belirlemede büyük sorunlar yaşadı. İBB Başkanı Ekrem Imamoğlu’nun aday belirlemede öne çıkması, CHP’de büyük tartışmalara, kavgalara ve istifalara neden oldu.

DEM PARTİ İLE DEMLENME BAŞLADI

Cumhur İttifakı karşısında, özellikle İstanbul’da İBB ile beraber bir çok ilçeyi kaybedeceğini anlayan CHP, DEM ile demlenmeye başladı. Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı görüşmelerde, ilk olarak DEM’in İstanbul’da istediği ilçeler konusunda anlaşma sağlanmasının yakın olduğu öğrenildi.

İSTANBUL’DA Kİ 7 İLÇEDE 7 ŞİDDETİNDE DEPREM GELİYOR

Öte yandan, SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, CHP başta İstanbul olmak üzere, ilçe belediye başkan adayları konusunda radikal değişikliklere hazırlanıyor. Özgür Özel başkanlığında, 12 Şubat pazartesi günü yapılan son parti meclisi toplantısında adaylarını tamamlayan CHP’nin, DEM Parti ile devam eden görüşmelere göre, İstanbul’da 7 ilçede değişiklik yapabileceği iddia ediliyor.

ADI GEÇEN İLÇELERDE Kİ ADAYLAR VE PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERİYOR

CHP belirlenen ve açıklanan ilçe belediye başkan adaylarının, DEM Parti ile yapılan görüşmelerde değişiminin gündeme geldiği bildiriliyor. Adına Kent Uzlaşısı” adı verilen DEM ile demlenmeye göre, Esenyurt ile beraber, Küçükçekmece, Avcılar, Sultangazi, Sarıyer, Beyoğlu ve Adalar olmak üzere 7 ilçenin olduğu ifade ediliyor. Bu arada, CHP’de DEM ile uzlaşı görüşmelerinin, adı geçen 7 ilçe belediye başkan adayları ve ilçe örgütlerinde, endişenin yanı sıra, büyük tepki ile karşılandığı vurgulandı.

YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? EMNİYETTE ’KÖZ’ÜN GÖLGESİ Mİ VAR? Irkçı site yöneticisi Mısırlı apartman sakinini darp etti! Avrasya Tüneli'ne zam geldi!
Sonraki Haber