İstanbul’a 350 bin konut için çalışmalar başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon riskli yapı bulunduğunu açıkladı. Anadolu Yakası’nda 150 bin, Avrupa Yakası’nda ise 200 bin konutluk yeni rezerv alanları tespit ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, “Çalışmalara başlıyoruz. Kaybedecek 1 saniyemiz bile yok” dedi. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon riskli yapı bulunduğunu açıkladı.

Megakentin deprem açısından dünyada en riskli 10 büyükşehir arasında yer aldığını belirten Özhaseki, son 11 senede 800 bine yakın konutun dönüştürüldüğünü vurguladı.

İncelemeler kapsamında yeni rezerv alanlar tespit ettiklerini aktaran Özhaseki, "Haftaya çalışmalara başlıyoruz. İstanbul için özel bir birim kurarak baştan sona düşündüklerimizi en hızlı bir biçimde yapmamız gerekiyor. Ciddi yasalar ortaya koyarak, hızlı bir şekilde bizim İstanbul'u depreme hazırlamamız gerekiyor" dedi.

Ankara'da medya temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Özhaseki, İstanbul'un 39 ilçesinde kentsel dönüşüm yapıldığını duyurdu. Kent genelinde yaklaşık 5,8 milyon bağımsız birim olduğunu belirten Özhaseki, "Bunun 1,5 milyonu riskli gözüküyor. Ama 600 bin konut ilk etapta çok daha riskli ve yıkılabilecek bir yapı olarak gözüküyor. Bir an önce 600 bin bağımsız birimi, akabinde de riskli gözüken 1,5 milyon yapıyı dönüştürmek gibi bir zorunluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç: Tartıştığı kişiyi arabada sürükleyen şahıs tutuklandı Hangi kadrolara akademik personel alınacak? Çöl tozları yeniden geliyor! Resmen çamur yağacak!
Sonraki Haber