İstanbul Valisi Gül'den 39 ilçeye ‘sokak köpeklerini toplayın’ talimatı

Türkiye'nin son dönemde önemli gündemlerinden biri olan başı boş sokak köpekleri sorunuyla ilgili İstanbul Valisi Davut Gül'den önemli bir adım geldi. Vali Gül, köpek bakımevi olmayan belediyelerin bakımevlerini aktif hale getirmeleri, bakımevi olan belediyelerin de eksiklerini tamamlayarak sokak köpeklerini toplamaları yönünde talimat verdi.

Son 6 ayda 7'si çocuk 18 kişinin hayatını kaybettiği köpek saldırılarıyla ilgili önemli bir adım İstanbul Valiliği'nden geldi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, AK parti, artan şikayet üzerine tedbirleri gündemine aldı. Meclis açılır açılmaz meseleye el atılacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN TALİMAT

İstanbul Valisi Davut Gül, köpek bakımevi olmayan belediyelerin ivedilikle gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmeleri, bakımevi olan Belediyelerin de eksikleri tamamlayarak sokak köpeklerini toplamaları yönünde talimat verdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, sayıları 10 milyonu aşan başıboş sokak köpekleriyle ilgili belediyelerin uyarıldığı bildiride, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon işlemlerinin yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları arasında olduğu hatırlatıldı.

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin hatırlatıldığı talimatta, “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” denildi.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Halkbank'tan ABD'de açılan ikinci hukuk davasına ilişkin açıklama Borsa günü rekorlarla tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler...
Sonraki Haber