İsrail'in kirli savaş sonrası planı ortaya çıktı: 4 ülkeye paylaştırılacak...

İsrail basınında çıkan haberlere göre İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı savaş sonrası planda, Gazze'de sivil yönetimin BAE, Suudi Arabistan ve Mısır arasında paylaştırılması tasarlandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail kontrolündeki “tampon bölgeleri” ve Gazze'nin Mısır sınırında İsrail'in daha fazla gözetimini içeren bir “savaş sonrası” plan hazırladığı öne sürüldü.

İsrail basını, İsrail dışişleri bakanı Eli Cohen'in talimatıyla hazırlanan plan İsrail kabinesi tarafından tartışmaya sunulacak.

GAZZE 4 ÜLKEYE PAYLAŞTIRILACAK

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın planında, Biden yönetiminin temel talebi olan kuşatma altındaki bölgeyi yöneten Filistin Yönetimi'ne herhangi bir atıfta bulunulmuyor. Ayrıca Mısır, Suudi Arabistan ve BAE'nin savaşın harap ettiği bölgedeki sivil işleri yönetmesi için bir yol haritası belirlenmiş durumda.

İsrail ayrıca ordusunun Gazze'ye istediği zaman girebilmesi için "tam hareket özgürlüğünü" elinde tutmasını ve bölgenin tamamen "silahsızlaştırılmasını" sağlamasını istiyor.

Bu plan, İsrail'in Batı Şeria'da sahip olduğundan daha fazla bir kontrole Gazze'de sahip olması anlamına geliyor.

Bu bağlamda İsrail'in planı, ABD'nin iki devletli çözüme yönelik adımlar yönündeki taleplerleriyle uyuşmuyor.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Bingöl'de kene yapışan kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber