İsrail vahşetinin son görüntüsü! Hastane avlusu, mezarlık oldu

Terör devleti İsrail'in geçtiğimiz ay, binlerce Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi'ni bombalamıştı. İsrail'in iki hafta boyunca yüzlerce Filistinliyi öldürdüğü ve harabeye çevirdiği Gazze kentindeki Şifa Hastanesi avlusunda toplu mezar bulundu.

Terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırı altına aldığı Gazze, insanlık suçları katlanarak büyüyor. İsrail ordusunun geçtiğimiz ay baskın düzenleyerek iki hafta boyunca yüzlerce Filistinliyi katlettiği kentte bulunan Şifa Hastanesi avlusunda toplu mezar bulundu.

BULUNAN CENAZELERİN BİR KISMI ÇÜRÜMÜŞ 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinin yayımladığı videoda, İsrail askerlerinin baskın yaptığı Şifa Hastanesinde yapılan çalışmalara yer verildi.

Videoda konuşan Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Salah, "Şifa Hastanesinde ilk toplu mezar, hastanenin ön bahçesinde gömülü 10 cenazenin bulunmasının ardından ortaya çıktı. Bulunan cenazelerin bir kısmı çürümüş durumda, bir kısmı da vücut parçalarından ibaret ve bazı cesetler kadınlara ait." ifadesini kullandı.

CENAZELER DEFNEDİLECEK

Toplu mezardan çıkarılan cenazelerle ilgili çalışmaların; Sağlık, Adalet, İçişleri bakanlıklarından yetkililerin bulunduğu ortak bir komite tarafından yürütüldüğünü aktaran Salah, kimlik tespiti ve hukuki işlemlerin tamamlanmasının cenazelerin defnedileceğini kaydetti.

CENAZELER DÜZENSİZ BİR ŞEKİLDE GÖMÜLMÜŞ

Sağlık kaynakları da hastane bahçesinde bulunan 10 cenazenin, İsrail askerleri tarafından daha önce öldürülüp, hastanenin ön bahçesine düzensiz bir şekilde gömüldüğünü belirtti.

ONLARCA YANMIŞ, KESİLMİŞ CENAZE

Hastanenin avlusunun çeşitli yerlerinde onlarca çürümüş, yanmış, kesilmiş, toplu veya tek başına gömülmüş cesede rastlandığını bildiren sağlık kaynakları, hastanenin avlusunda ve çevresinde arama çalışmalarını sürdürdüğünü, gömülü cenazelerin sayısının kesin olarak belirlenmesinin henüz mümkün olmadığını anlattı.

Konya'da korkutan bir deprem meydana geldi KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Rekorlar dönemi! Turizm geliri ilk çeyrekte yüzde 5,4 arttı
Sonraki Haber