İsrail kara operasyonuna neden 14 Mayıs'ta başladı?

İsrail, günlerce havadan vurduğu ve masum insanları katlettiği Gazze'ye şimdi de karadan girdi. İsrail'in kara harekatına başladığı tarih olan 14 Mayıs'ın özellikle seçildiği belirtiliyor.

İsrail, yaklaşık 5 gündür havadan saldırdığı ve 103 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu Gazze'ye karadan girdi. İsrail'in skandal hamlesiyle yeni bir katliam yapacağı belirtilirken hava operasyonunun başladığı tarih dikkat çekti. Gazze'ye kara operasyonunun tarih olan 14 Mayıs aynı zamanda İsrail'in kuruluş yıldönümü olarak kutlanıyor.

İsrail devletinin resmi olarak kuruluşu 14 Mayıs 1948'de toplanan Yahudi Milli Konseyi'nde ilan edilmişti.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İsrail'in Gazze'ye kara operasyonunun başlattığı tarihe dikkat çekti. Bozkurt, İsrail'in ilhak planını devreye sokmaya çalıştığının altını çizdi.

Ceyhun Bozkurt, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in Gazze’ye kara ve hava saldırısını başlattığı tarih 14 Mayıs. Kuruluşunun 73. yıldönümü. İlhak planını devreye sokmaya çalışıyor.Eğer durdurulmazsa devam edecekler.
Arap ülkeleri, emperyalistler dışındaki dünya devletleri birleşmezse dünyayı kana boğmayı amaçlıyorlar."

Acun Ilıcalı son düzlükte yeni kuralları açıkladı! İşte fragman... 20 yerinden bıçakladılar aracıyla ara sokağa bırakıp kaçtılar G.O.R.A. devam filmi ile geliyor...
Sonraki Haber