İsmail Saymaz ile Haşmet Babaoğlu Twitter'da kapıştı!

31 Mart yerel seçimleri sonrasında, İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde itirazlar üzerine oy sayım işlemi devam ediyor.

Seçimin nihai sonuçları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanının kim olacağı sayımın tamamlanmasının ardından netleşecek.

Gözler sandıklardan çıkacak sonuçlara çevrilmişken, seçim atmosferinin gerginliği medyada etkisini sürdürmeye devam ediyor.

"LÜMPEN" KAVGASI

Seçimlerle ilgili son polemik iki ünlü gazeteci, Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu ile Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz arasında patlak verdi.

Haşmet Babaoğlu'nun bugün Sabah gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı; "İyi Parti'nin aldığı oy oranları Akşener'i memnun etmemiştir, doğru. Ama kabul edelim ki, İyi Parti'yi destekleyen CHP bu taktiğinde başarılı oldu. Bu yolla bazı milliyetçi, lümpen ve eski tabirle sağ kesim oylar muhalefet blokunda tutuldu. Üstelik bu parti seçmeninin bir bölümü "ajitatif bir ruh"la kemikleştirildi." ifadelerini eleştiren Saymaz, "lümpen" kelimesi üzerinden Sabah yazarına yüklendi.

Saymaz, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı;

"İktidar yanlısı medyada CHP’ye oy verenlere her gün hakaret ediliyor. Bugün Sabah’ta Haşmet Babaoğlu, İyi Parti etkiyle bazı lümpenlerin CHP’ye oy verdiğini yazıyor. Şunu demek istiyor: Ülkücüler AKP’ye oy verince milliyetçi, CHP’ye verince lümpen."

HAŞMET BABAOĞLU'NDAN YANIT GECİKMEDİ

İsmail Saymaz'ın bu eleştirisine yine sosyal medyadan yanıt veren Haşmet Babaoğlu ise, meslektaşına şu karşılığı verdi;

"Ha şunu da söyleyeyim İsmail Saymaz ben ömrümde hiçbir "hakiki ülkücü" görmedim ki, lümpen olsun... Ama sen nereden bileceksin! Geçmişte Genç Parti'nin oynadığı alanlara oynayan bir partiyi ülkücülerin partisi sanıyor, sandırmaya çalışıyorsun.

Sorarsan solcu... Ama lümpen kavramını sadece hakaret olarak biliyor... Üstelik alıntıladığı bölümü bile okuyup anlayamıyor..."

POLEMİK SERTLEŞTİ

İsmail Saymaz da Sabah yazarının bu sözlerine tepkisi kalmadı, yeni bir mesaj paylaşan Saymaz, "Haşmet Babaoğlu, 10 milyon insanın MHP ve İyi Parti’ye oy verdiği memlekette hiç hakiki ülkücü görmemişsen ne diye siyaset yazıyorsun; git magazin yaz. Niye bilmediğin işlere giriyorsun? Ayrıca CHP’ye oy veren İyi Patlilere “lümpen” diyerek, ne kastettin? Ayaktakımı mı diyorsun?" ifadelerini kullandı.

HAKAN AYGÜN'DEN ÇİRKİN SÖZLER

Bu sözler üzerine muhalif gazeteci Hakan Aygün'ün Twitter'a yazdığı çirkin bir mesajı İsmail Saymaz'ı da etiketleyerek paylaşan Babaoğlu, "Bak nasıl seçmene hakaret edilirmiş gör" tepkisini gösterdi.

Hakan Aygün o tweetinde "Soru:akp neden kafayı geçersiz oylara taktı? Cevap: çünkü akp biliyor ki kendi seçmeni genelde cahil ve oyunu kullanmayı beceremiyor:) " şeklinde bir yorum yapmış ve AK Parti seçmenlerini aşağılamıştı.

Borsa günü rekorlarla tamamladı! En çok işlem gören hisseler hangileri Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları yükseliyor mu? Bakan Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan soruşturması açıklaması
Sonraki Haber