İsmail Kartal'dan Attila Szalai açıklaması... "Satarsak yerini dolduramayız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, taraftardan zaman istediğini ve onların arzu ettiği Fenerbahçe için çok çalışacaklarını söyleyerek, takımın iyi oyunculardan oluştuğunu ancak kadrodaki isimlerin mental anlamda düşüşte olduğunu ifade etti. İsmail Kartal ayrıca 3’lü savunmayı tercih etmediğini, 4’lü savunmayla oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna kariyerinde ikinci kez oturan İsmail Kartal, Ülker Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısıyla birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Göreve geliş sürecini anlatarak sözlerine başlayan Kartal, “Benim hayatımın çok önemli bir parçası en büyük mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçeme 2. kez geldim. Bana bu görevi layık gören Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla çok samimi bir görüşme geçirdim ve göreve talip oldum. Başkanımız beni aradığında ilk günkü heyecanla kendisiyle buluşmaya gittim. Fenerbahçe’de giden teknik adamla ilgili durumu, transferleri ve yaşananları bana ifade etti ve bu takımın bir parçası olmamı benden istedi. Fenerbahçe’yi takip ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi ve elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi izah ettim. Sorumluluk alırım. Söz konusu Fenerbahçe ise geçmişte olduğu gibi bugün de bu sorumluluğu omuzlarımda taşırım. Söz konusu Fenerbahçe ise gerisi teferruattır. Ben bu camianın tribünlerden gelen bir evladı olarak, futbolculuk hayatımda da antrenörlük hayatımda da kalpten inanarak her şeyimi vermeye hazır bir insanım. Bu yüzden görevi kabul ettim. Hemen hemen 8 gündür takımla birlikteyim” dedi.

Kadroda çok iyi isimler olduğunu ancak oyuncuların mental anlamda düşük durumda olduğunu söyleyen İsmail Kartal, “Şu anda oyuncularımızın mental olarak biraz düşük olduğunu gördüm ve gözlemledim. Oyuncuların kalitesinin, becerilerinin ve kariyerlerinin yüksekte olduğunun ama mental durumun aşağıda olduğunun farkındayım. Şu anda yapmak istediğim tek şey oyuncuların bireysel olarak yeteneklerini yükseltmek için çalışıyorum. Pozitif futbol oynamamız gerektiğini, taraftarların ne istediğini bilen bir antrenörüm. Başkanımızın, yöneticilerimizin, taraftarımızın ve camianın nasıl bir futbol görmek istediğini, Fenerbahçe ruhunun nasıl sahaya yansıması gerektiğinin farkında ve bilincindeyim. En büyük sorumun zaman. Zamanla yarışıyorum. Oyuncularla vakit geçirmem, çalışmam, taktik ve teknik açıdan bir zaman fırsatı olsaydı, bunu önemli bir fırsata çevirebilirdik. Ama 3 günde bir maç oynuyoruz. Buna rağmen Samandıra’da geçirdiğim süreç içinde oyuncularla yaptığım toplantılarda, bireysel toplantılarda oyunculardan pozitif elektrik aldım ve bu durum beni mutlu etti. Taraftarlarımızın haklı olarak istenilen sonuçlar ortaya çıkmayınca oyunculara karşı zaman zaman tepkisi olmuştur. Taraftar her zaman haklıdır. Onlar varsa biz varız. Onlar sayesinde bu camia ayakta kaldı. En zor günde bile bütün dünyaya nasıl bir örnek olduğumuzu, nasıl bir camia olduğumuzu gösterdik. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün takımıdır bu takım. 3 Temmuz sürecinde bunu herkese gösterdik” açıklamasını yaptı.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!