İş insanlarından Ali Sunal'a kötü haber

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal’ın adına bastırılan 'hatıra para' tartışmasının yankıları sürüyor. SüperHaber 'hatıra para' basan Özgür Honça’nın Mersin’de bulunan avukatı Cansu Anılan’a ulaştı. Anılan önümüzdeki günlerde Ali Sunal'a karşı dava açacaklarını söyledi.

Fransa’da basıldı ancak tartışması ve davaları Türkiye’ye taşındı. Yıllarca unutulmayan “Hababam Sınıfı” gibi filmleri olmak üzere, Türk Sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal’ın adına bastırılan 'hatıra paralar' büyüyerek devam ediyor.
İşadamları Özgür Honça ve İbrahim Gölgeli,usta sanatçı Kemal Sunal’ın 20. ölüm yıl dönümü nedeniyle, Euro kâğıdı üzerine hatıra para basarak satışa çıkarmışlardı. İş insanı Özgür Honça'nın avukatı Cansu Anılan,  Kemal Sunal'lı hatıra para basımı ile ilgili yaşanan süreç üzerine şu iddialarda bulundu;

"ŞÖHRETİNİ KULLANARAK MÜVEKKİLİMİ LİNÇ ETTİ"

Ali Sunal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöhretinden faydalandı. Hukuki olarak şikayetçi olmak bir yana, şöhretinden faydalanarak Özgür Hoçan’ı linç ettirmek istemiştir. 1.3 Milyon takipçisi olan hesabında ismi okunacak şekilde kendi avukatına hazırlattığı şikayet dilekçesini paylaşmış; ardından haber sitelerine röportaj vermiştir. Reklam paraları içinde izin aldığımız dava açtığımızda tüm gerçekleriyle ortaya çıkacaktır."


SUNAL AİLESİ SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ezo Sunal ve Ali Sunal, iş insanları Özgür Honça ve İbrahim Gölgeli'den şikayetçi olmuşlardı.İki iş inasnının kendilerinden izin almadan merhum sanatçı Kemal Sunal'ın görsellerinin Euro kağıdı üzerinde kullandıklarını ileri sürmüşlerdi. Sunal Ailesi avukatları aracılığı ile verdikleri dilekçede, şüpheliler tarafından bastrılan Kemal Sunal'lı paralarının toplatılması, üretim, basım ve yayın faaliyetlerinin engellenmesini istemişti. Ayrıca Ali Sunal yaptığı açıklamada, " Ailemizin bilgisi ve izni olmadan kıymetli babamızın resimlerini kağıt Euro üzerine basarak satış ve pazarlamasını yapan kişiler hakkında şikâyetimizi yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.

 'HATIRA PARALARI' ORTALIĞI KARIŞTIRMIŞTI

İş insanları Fransa’dan İbrahim Gölgeli ve Türkiye’den Özgür Honça, daha önce 16 kez çeşitli Türk büyüklerinin Euro üzerine hatıra paralarını basmışlar, Avrupa'da bu değerlerin tanıtımını yapmışlardı. İbrahim Gölgeli ve Özgür Honça bu defa da Yeşilçam’ın kıymetli ismi Kemal Sunal’ı ölümün 20. yılında anmak üzere hareket geçmişti. Ali Sunal’ın yapım şirketi ve menajeri ile iletişime geçtiler. Oradaki yetkililer öncelikle pandemi dolayısı ile yüzyüze toplantı yapılamayacağını belirterek Ali Sunal ile daha sonra görüşme kararıaldılar. Bir süre sonra Ali Sunal’ın ekibinden bir yetkili ilgili kişilerle iletişime geçerek izin verildiklerini öne sürdü. Ardından 5 bin adet  Euro üzerine hatıra parası basılmıştı. 5 bin adet paranın bin adedi Kemal Sunal’ın anısının yüceltilmesi, Avrupa ve Türkiye’deki seçkin koleksiyonlarda yer alması için tamamen ücretsiz olarak belirli koleksiyonerlere hediye edilmişti.

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Davinson Sanchez'in yeni adresini resmen duyurdular! İtalya yolcusu... Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı...
Sonraki Haber