İş arayanlar dikkat! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tek seferde 3 bin 336 TL ödeyecek!

Düzenlediği sosyal yardım modelleri aracılığı ile her ay çok çeşitli başlıklar altında milyonlarca vatandaşa karşılıksız nakit desteği veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez de iş arayanlar için düzenlemiş olduğu bir yardım modeli ile dikkatleri üzerine çekti. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın iş arayışı içerisinde olan vatandaşlar için düzenlemiş olduğu destek programına dair detaylar…

İhtiyaç sahipleri için 40’ı aşkın başlık altında sosyal yardım modeli geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sene başında maaşlara yansıyan zamların ardından destek tutarlarını da güncelledi. Bu kapsamda eğitimden sağlığa kadar pek çok hizmet başlığı altında ihtiyaç sahiplerinin bütçelerini destekleyen bakanlık, bu kez de iş arayışı içerisinde olan vatandaşlar için düzenlemiş olduğu destek modelleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Devletin diğer kurumları ile iş birliği içerisinde çalışan ve bu kapsamda da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara farklı başlıklar altında nakdi ve ayni desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş arama süreci içerisinde olan vatandaşlara iki farklı başlık altında finansman desteği vereceğini açıkladı. Bakanlık, ilgili destek modellerine ilişkin bilgileri paylaştı.

BAKANLIKTAN İŞE YÖNLENDİRME DESTEĞİ!

40’ı aşkın sosyal yardım modeli aracılığı ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin bütçesini destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş arama sürecinde olan vatandaşlar için müjdeli bir haber paylaştı. 18-55 yaş aralığında olan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından “Çalışabilir” olarak değerlendirilen vatandaşlara İŞKUR aracılığı ile iş görüşmelerine yönlendirmeleri ve ilgili görüşmelere katılmaları durumunda nakit desteği vereceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili destekten bir yıl içerisinde en fazla 3 kere yararlanılabileceğini ve toplam destek tutarının mevcut net asgari ücretin yüzde 10’unu aşamayacağını ifade etti.

BAKANLIKTAN İŞE BAŞLAMA DESTEĞİ!

Diğer bir sosyal yardım modelinde de İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirilip ilgili işte istihdam edilen ihtiyaç sahiplerine destek vereceğini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o yardım tutarının da brüt asgari ücretin 3’te 1’i oranında olduğunu ve tek seferliğe mahsus olmak üzere hesaplara aktarıldığını belirtti.

Üç sivil ile bir komiser daha gözaltına alındı! Sağanak yağış geliyor... Ergin Ataman'dan Galatasaray iddialarına sürpriz cevap!
Sonraki Haber