Irkçı video sosyal medyayı ayaklandırdı

Batman'da uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırı iddiası ile Sakarya ve Afyonkarahisar'da Kürt işçilere saldırıldığı şeklindeki yalan haberleri kast ederek video çeken kadın, sosyal medyada büyük tepki çekti. Twitter'da açılan 'IrkçıKadınTutuklansın' etiketi Türkiye gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

This browser does not support the video element.

Sakarya'da mevsimlik işçilere ve Afyonkarahisar'daki inşaat işçilerine Kürt oldukları için saldırıldığı iddia edilmişti. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıkarılmış ve olayların gerçek nedeni açıklanmıştı.

 Bu iki olayı ve Batman'da Musa Orhan tarafından tecavüzüe uğradıktan sonra intihar ettiği öne sürülen İpek Er, olayını överek video çeken bir kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

TUTUKLANMASI İÇİN KAMPANYA

Müzik eşliğinde dans ederek sarf ettiği, "Çavuşumuz koydu, Sakarya koydu, Afyon koydu" şeklindeki ırkçı ve cinsiyetçi söylemlere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Kadın hakkında Twitter'da #IrkçıKadınTutuklansın etiketi açıldı.

İşte Sakarya ve Afyonkarahisar'daki olayların aslını anlatan haberler:

Tansiyon bir anda yükseldi! Canlı yayını kestiler... SÜLEYMANCILAR'A YENİ SUÇLAMA! Hareketli ve sabit deniz hedefi atışları tam isabet "Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI!