İran, KYB ve PKK arasında iş birliği iddiası! Şehit Hüseyin Alloş İstanbul’da anıldı

Irak Kifri’de 31 Mart’ta drone ile şehit edilen Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı İstanbul’da dualarla anıldı. Beyatlı için Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılan konuşmacılar Beyatlı’nın şehit edilmesinin aydınlatılması, İran, KYB ile PKK işbirliğinin araştırılması ve Beyatlı'nın intikamınında alınmasını istedi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türk Dünyası,geçtiğimiz hafta Irak’ın Kifri İlçesi’nde meydana gelen sinsi ve kalkeş bir saldırı ile sarsıldı.

PKK’NIN HEDEFİNDEKİ TÜRKMEN LİDER KİFRİ’DE ŞEHİT EDİLDİ

Irak Bayat boyları lideri olan ve mücadeleci kimliği ile tanınan Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı, drone ile yapılan saldırı ile yaşamını yitirdi. Irak’ta Türk olduğu için şehit edilen Türkmen liderler ve kanaat önderleri arasına giren şehit Hüseyin Alloş Bayatlı'nın uzun süreden beri PKK tarafından tehdit edildiği açıklandı. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ali Beyatlı ile yine ITC Kifri İl Başkanı Sezgin Beyatlı’nın da amcası olan Hüseyin Alloş Bayatlı’ya yapılan saldırı Kerkük’te büyük tepki topladı.

ŞEHİT HÜSEYİN ALLOŞ BEYATLI İSTANBUL’DA DUALARLA ANILDI

Kifri’de bölücü terör örgütü PKK’nın alçakça saldırısı sonucu şehit edilen Bayat Boyu Lideri Hüseyin Alloş Beyatlı için, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde anma programı düzenlendi. Şehit Türkmen lider Beyatlı’yı anma toplantısına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Tütüncü ve Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Aydın Beyatlı, Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Güner, Millet Partisi İstanbul İl Başkanı Özcan Yay, Doğu ve Güney Doğu Sanat Derneği Başkanı Fuat Bodur, Büyük Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil, Sosyolog İsmail Öz, gazeteci İdris Arıkan ve televizyon programı yorumcusu Güngör Yavuzarslan katıldı.

EYÜP KEREM: IRAK HÜKÜMETİ BİRLEŞTİRİCİ BİR TUTUM SERGİLEMELİ”

Beyatlı’yı anma toplantısı bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal ve Türkmen Milli Marşı’nın çalınmasının ardından Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Eyüp Kerem’in konuşması ile başladı.

(Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Eyüp Kerem)

Kerem, özellikle Irak hükümetinin birleştirici bir tutum sergilemesi gerektiğine vurgu yaparak ''Irak sınırları içinde gerek Irak vatandaşlarına, gerekse Irak’ın komşu ülkelerine saldırmayı sürdüren bir terör örgütünün bu topraklarda barındırılmasının kabul edilemeyeceğini, Irak’taki yetkililerin de kavrayabilmesini temenni ediyoruz. Nitekim halen Irak’tan konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunulmaması,Irak hükümetinin de terörle mücadelede çekinceler yaşadığını ne yazık ki kanıtlıyor.” dedi.

(Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı)

“TERÖR BÖLGEDEKİ TÜM MEŞRU OLUŞUMLARIN SORUNUDUR”

Kerem konuşmasının son bölümünde ise, ''Irak Cumhuriyeti Hükümeti, Evrensel insan hakları ve Irak anayasasının gereği olarak, Irak’ın asil unsurlarından biri olan Irak Türklerinin can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Irak vatandaşları,Türk Kürt Arap Yezidi Asuri gayrimüslim ayırımı gözetmeksizin tüm unsurlarıyla refah ve güven içinde, kendi toprakları üzerinde egemen oldukları bir ülkede yaşamayı hak etmektedir. Terör yalnızca Türkiye ve Türkmenlerin değil, bölgedeki tüm meşru oluşumların sorunudur. Bu sorunun Irak hükümeti tarafından bir bütün olarak ele alınmasını canı gönülden bekliyoruz.Ve bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Son yüzyıldır yalnızca Türk olduğu için hedef alınan, kendi topraklarında bir tehdit olarak görünen, siyasi stratejiler uğruna yaşam hakları dahi yok sayılan Türkmenler, dünya var oldukça Türkmeneli’de yaşamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

(Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Tütüncü)

“SALDIRIDA İRAN, KYB VE PKK BAĞLANTISINA DİKKAT ÇEKİLDİ”

Kerem’in konuşmasının ardından, Cihat Yaycı, Mehmet Tütüncü, Aydın Beyatlı ve Abdullah Eren’de birer konuşma yaparak açıklamalarda bulundular. Konuşmacılar, Irak’da Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Eski Başkanı Ahmet Tahir İsmail’den sonra Hüseyin Halloş Beyatlı’nın da bir yıl aradan sonra şehit edilmesine tepki gösterdi. Konuşmacılar, Beyatlı’ya yapılan saldırının İran’ın Çin’den aldığı bir dronu PKK’ya vererek gerçekleştiğini iddia ederek bölücü örgütün Irak’ta kurduğu 20 sivil toplum kuruluşu ve iki siyasi parti ile desteklendiğini ifade ederek, ülkenin kuzeyinin yanı sıra ortasına yayıldığını belirttiler. Şehit Beyatlı’yı anma toplantısındaki konuşmacılar, suikastteki Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB) ve Bafel Talabani bağlantısına dikkat çekerek olayın Irak ve Türkiye tarafından bir an önce aydınlatılmasını ve intikamının alınması gerektiğini vurguladılar.

(Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Aydın Beyatlı)

Beyatlı’yı anma programı,Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Hikmet’in okuduğu şiir, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından, gerçekleşen iftarla sona erdi.

(Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren)

(Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Hikmet)

( Şehit Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı,Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak,dualarla anıldı.)

İstanbul'da tepki çeken görüntü! Anne sokak ortasında kızını darp etti 6 Mayıs 2024 Akademik kadro ilanları yayınlandı! İşte o kadrolar... G.Saray 6 golle kazandı, eski hakemler pozisyonları yorumladı!
Sonraki Haber