İran, ABD-İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırısını kınadı! "İşe yaramayacaktır"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği saldırıyı kınadıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada "Bu keyfi saldırı, bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığı körüklemekten başka bir işe yaramayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ABD ve İngiliz savaş uçakları Yemen'e hava saldırısı düzenledi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği hava saldırısını kınadı.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Nasır Kanaani, ülkenin ABD-İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını belirten yayınladığı açıklama şu şekilde: 

"ABD ve İngiltere'nin bu sabah Yemen'in birçok şehrine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bunu, Yemen'in egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali, uluslararası yasa, düzenleme ve hakların ihlali olarak değerlendiriyoruz."

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE ULUSLARASI YASALARIN İHLALİ"

ABD ve İngiltere'nin operasyonunu Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile uluslararası yasaların ihlali olarak değerlendiren Kenani, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu keyfi saldırı, bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığı körüklemekten başka bir işe yaramayacaktır. Uluslararası toplumdan, sorumlu tepki ve eylemlerle; bölgede savaş, istikrarsızlık ve güvensizliğin yayılmasının önüne geçmesini istiyoruz"

4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Fenerbahçe evinde yıkıldı, son düdükle ortalık karıştı!
Sonraki Haber