Irak’tan acı haber geldi... Kerkük’te Türkmen lider Beyatlı drone ile şehit edildi

Irak’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehrinin Kifri ilçesi dün öğleden sonra yapılan bir suikast ile sarsıldı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Irak Bayat boyları lideri olan ve mücadeleci kimliği ile tanınan Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı’nın drone ile yapılan saldırı ile yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Irak’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehri’nin Kifri ilçesi dün öğleden sonra yapılan bir suikast ile sarsıldı.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Irak Bayat boyları lideri olan ve mücadeleci kimliği ile tanınan Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı’nın,drone ile yapılan saldırı ile yaşamını yitirdiği öğrenildi.

BEYATLI PKK TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORDU

Irak’ta Türk olduğu için şehit edilen Türkmen liderler ve kanaat önderleri arasına giren şehit Hüseyin Alloş Bayatlı’nın uzun süreden beri PKK tarafından şehit edildiği ifade edildi.

Irak Türkmen Cephesi Kifri İl Başkanı Sezgin Beyatlı’nun da amcası olan Hüseyin Bayatlı’ya yapılan saldırı,Kerkük’de büyük tepki topladı.

ŞEHİT LİDERİN OĞLU TERÖR ÖRTÜTÜ PKK YALANLARINA CEVAP VERMİŞTİ

Baba Beyatlı’nın oğlu Ali Hüseyin Beyatlı sözde araştırmacı ve IKBY eski milletvekili “Ferhat Sengawe”nin Türk milleti ve Irak’ta yaşayan Türkmen halkına yönelttiği nefret söylemlerine cevap vermişti.

Öte yandan,Türkmen lider Beyatlı’nın şehit edilmesi ile Türklerin Irak’ta can güvenliği olmadığı ve Türk varlığının tehlikede olduğu bir kez daha dile getirdi.

Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları 19 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ-38 Operasyonu! 51 şüpheli yakalandı İzmir hava durumu 6 Mayıs 2024
Sonraki Haber