Bütün insanların aslında kılık değiştiren tek bir kişi olduğuna inanılan hastalık: Fregoli Sanrısı!

Problem çözmekten fikir üretmeye, üretilen fikirleri hayata geçirmeye kadar etrafımızda gördüğümüz her şey insan zihninin bir ürünüdür. Ancak zihinlerimizde akıl ve fikir üretebilme yeteneğinden çok daha fazlası gerçekleşiyor. İşte aklımızda gerçekleşebilecek en tuhaf olaylar...

Déjà vu — Şu an yaşamakta olanan bir duurmun, geçmişte yaşanmış olduğu izlenimine kapılmak.

Déjà vu tam da şu an hissetmekte olunan şeyi daha önce deneyimlendiğini hissetme durumudur. İçinizde aniden bir anlam ifade eden garip bir aşinalık büyümeye başlar. Bu durumu daha önce deneyimlendiğine emin olsanız bile tam olarak nerede ve nasıl tespit edemezsiniz.

Bazıları bunun rüyalarla ilgili olduğunu düşünmektedir. Daha önce rüyanıza yaşadığınız bir şeyle, gerçek hayatta tekrar karşılaştığınız düşünülür. Daha radikal olan bir bakış açısı ise aynı senaryonun geçmiş hayat için kurgulanmış olanıdır. Bu durumda önceki hayatınızda yaşadıklarınızı tekrar yaşadığınızda geçmişi hatırlarsınız.

Yapılan araştırmalar temporal lobun içinde gerçekleşen yanlış elektrik akımları, sahte anılar yaratarak yaşanmışlık hissi uyandırıyor.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Doların sonu yakın CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de son 4 maçına çıkıyor! İşte yeni sol bek