İngiliz ekonomisinde resesyon tehlikesi

İngiltere ekonomisi beklenenden fazla daraldı. Gayri safi yurt içi hasıla 2023'ün son çeyreğinde %0,3 düştü. Teknik durgunluk (resesyon) anlamına gelen bu gelişme, piyasalarda endişe yarattı. İşte detaylar...

Resesyon dönemleri, genel anlamda borsada düşüşlerin yaşandığı, hisse fiyatlarında geri çekilmelerin olduğu dönemlerdir. Ama borsa tarihine hakim yatırımcılar bunun çoğu zaman bir fırsat olabileceğini bilir. Bu dönemleri iyi değerlendiren şirketler de durgunluk sonrasında daha büyük kazançlar elde etmiş olur. 

Birleşik Krallık ekonomisinin 2023'ün son üç ayında beklenenden fazla daralması, genel seçimlere yaklaşırken ülkenin kırılgan ekonomik sağlığının altını çizdi.

FT’nin haberine göre, gayri safi yurtiçi hasıla, üçüncü çeyrekteki yüzde 0,1'lik düşüşün ardından, geçen yılın son üç ayında önceki üç aya göre yüzde 0,3 düştü.
GSYİH'nın üst üste iki çeyrekte daralması genellikle teknik durgunluk olarak tanımlanır.

Reuters anketine katılan ekonomistler, yüksek borçlanma maliyetleri, enflasyon ve grevlerin faaliyeti olumsuz etkilemesi nedeniyle ekonominin son çeyrekte yüzde 0,1 oranında daralacağını tahmin ediyor.

Ekonomistler, teknik durgunluğun faiz artışlarından da yaşandığını belirtiyor. Faiz oranlarının artırılması harcamaların azalması anlamına geliyor. Bu teknik durgunluk yani resesyon anlamına geliyor.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber