İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu devirme planı yaptığı gizli toplantıyı kim sızdırdı? Bomba iddia...

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu devirme planı yaptığı zoom toplantısını kimin servis ettiği merak konusu oldu. Bazı yorumlara göre aday olamayacağını anlayan ve CHP'den atılmak isteyen İmamoğlu videoyu bilerek sızdırdı. CHP yandaşı İsmail Saymaz ise, görüntüleri CHP Genel Merkezi'nin servis ettiğini iddia etti.

This browser does not support the video element.

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İmamoğlu'nun; Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Engin Özkoç, Engin Altay ve Bülent Tezcan gibi CHP'nin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği gizli toplantının görüntüleri sızdırıldı.

YouTube'ta yayınlanan ve bomba etkisi yaratan videoda  CHP'nin önemli isimleri ve bazı Parti Meclisi üyelerinin Kılıçdaroğlu'na karşı net bir şekilde harekete geçtiği görüldü. 

KILIÇDAROĞLU'SUZ ALTERNATİF OLAĞANÜSTÜ KURULTAY PLANI

Toplantıda, "Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay" söylemini dile getiren İmamoğlu, "Birkaç hususta ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey (CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın) bir süreç başlattı" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİ KİM SERVİS ETTİ?

Peki Kılıçdaroğlu'nu devirme planı yapılan zoom toplantısını kim servis etti? 

Bazı yorumlara göre İmamoğlu videoyu bilerek sızdırdı, başkası tarafından sızılması zaten mümkün değildi. 

İMAMOĞLU KENDİSİNİ CHP'DEN ATTIRMAK İSTİYOR

Çünkü İmamoğlu aday yapılmayacağını biliyor, kendisini CHP'den attırmak ve siyaseten kahraman olmak istiyor. 

Star Gazetesi yazarı Turgay Güler de geçtiğimiz günlerde köşesinde İmamoğlu'nun kendisini partisinden attırmaya çalıştığını belirtmişti. 

İSMAİL SAYMAZ: GÖRÜNTÜLERİ GENEL MERKEZ SIZDIRDI

CHP yandaşı İsmail Saymaz ise, görüntüleri CHP Genel Merkezi'nin servis ettiğini iddia etti. Saymaz, "Bana gelen bilgiye göre başka görüntüler de var. Görüntüleri CHP Genel Merkezi servis etti. CHP'de kaset savaşları dönemi başladı. CHP yönetimi "bu bir paralel toplantı" diyor. Videodakilerin istifası istenebilir." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin soruya yanıt verdi.

"200'E YAKIN TOPLANTIMIZ OLDU"

İmamoğlu "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş… Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam" FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE?