İlber Ortaylı, Deutsche Welle'de Almanları yerin dibine soktu!

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'nin Çerkez asıllı vatandaşlar hakkındaki haberine İlber Ortaylı'dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Prof. Ortaylı son olarak Deutsche Welle'nin Youtube kanalında katıldığı bir programda, Alman medya kuruluşunun çirkin haberini eleştirdi.

Türkiye'de yayın yapan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'nin Çerkez asıllı vatandaşlar üzerinden yürüttüğü algı operasyonuna en sert tepkiyi gösteren tarih profesörü İlber Ortaylı olmuştu.

İlber Ortaylı bir süre önce kaleme aldığı köşe yazısında Alman devletinin Türkiye üzerinde bu tip operasyonlara sıklıkla giriştiğini belirtmişti.

Bu yazının ardından, Ortaylı Deutsche Welle'de Nevşin Mengü'nun hazırladığı programa katıldı.

Eleştirilerini burada da sürdüren Ortaylı, ikinci dünya savaşı sırasında Almanya'da Naziler tarafından yapılan katliamları hatırlattı.

ALMANYA'NIN SOYKIRIMINI HATIRLATTI

Ortaylı'nın programda yaptığı, "Sizin Almanya'daki organda ara sıra yapıyorlar böyle şeyleri. Ama 30'ların Almanya'sını hatırlatmak istemiyorum. Çok kötü şeyler oldu efendim sırf Yahudileri değil zavallı çingeneleri bile toplayıp.." açıklamasını kesen Mengü, "Ama mesele her zaman 30'lar Almanya'sının hatırlanıp bunun bir daha tekrarlanmamasını sağlamak aslında." ifadelerini kullandı.

ORTAYLI'DAN ALMANLARA: KENDİ PROBLEMİNİZİ ÇÖZÜN

Ortaylı ise, "O onların sorunu. Burada öyle bir şey olmaz. Ben hiçbir kavmin hem Yahudileri hem Çingeneleri hem Slavların bir bölümünü fırınlara yollayacak kadar zıvanadan çıktığını zannetmiyorum. Bu büyük bir olaydır. Bunu tabİi bir şekilde unutmak değil üstününe gitmek lazım. Öğrenmeleri lazım ve böyle basit mukayeselerle suçu yaymalarla suçu örtemezsiniz. Lütfen kendi probleminizi önce çözün. Çünkü bu suçu yayarak hafifletmek demektir. Bununla toplumsal vicdan rahatlamaz. Yapma tarihle eritemezsiniz. " dedi.

'BU BİR POLİTİKADIR'

Ortaylı tartışmaya son noktayı ise, "Bu politikadır. Bana ne demekle olmaz. Şimdi bu bunu yapıyor sonra kalkıp başkanına bir şey söylüyor. İş artık ticarete dönüştü. Dikkat etmek lazım. Herkes önce problemini kendi halledecek.' sözleriyle koydu"

Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! Kanzi nedir, ne demek, kelime anlamı ne, kime denir?
Sonraki Haber