İkini el otomobil pazarında 10 yaş üstü otomobillere yoğun talep

Sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunu ve yükselen satış fiyatları vatandaşları ikinci el otomobil almaya zorladı. İkinci el otomobil pazarında ise 10 yaş üstü otomobiller yoğun ilgi görüyor. İşte detaylar…

Sıfır otomobilde pandemi sonrası yaşanan sorunlar henüz çözülemezken enerjide yaşanan sorunlar da sektörde yeni sorunların kapısını açtı. Hal böyle olunca çok sayıda araç alacak kişi ikinci el araçlara yöneldi. 2022 yılında satılan ikinci el araçların çoğunluğunu 21 yaş ve üzeri modeller oluşturdu. Geçtiğimiz yıl toplamda 6,4 milyon adet araç el değiştirirken sektörde ikinci tarihi zirve görüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz yıllarda satış adetleri rekor kırmış, akabinde piyasa yıl sonu satış adetleri olarak inişli çıkışlı grafik izlemişti. İkinci el otomobile olan talebin nedenlerinin başında sürekli artan otomobil fiyatları sebebiyle otomobilin bir ihtiyaçtan çok yatırım aracı olarak görülmesi ve bu doğrultuda vatandaşlarımızın yatırımlarını bu alana yönlendirmesi olduğunu söyleyebiliriz.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Galatasaray'ın Sivas maçı 11'i belli oldu! Kerem Aktürkoğlu sürprizi Fenerbahçe'de ilk ayrılık Sebastian Szymanski! Korktuğu başına geldi İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı