İkinci el otomobillerde plaka oyunu! Değiştirerek satıyorlar

İkinci el otomobil satışlarında aracın hasar kaydını sorgulamak için SMS sistemi kullanılıyor. Kurnaz satıcılar ise bu sisteme de çare buldu. Hasarlı araçları plakalarını değiştirip satan kurnaz satıcılar, eğer otomobili alan kişi, şasi sorgulaması yapmazsa hasarlı araç sahibi oluyor. İşte detaylar…

Birçok kişi ikinci el otomobil alırken hasar sorgulama işlemini plaka üzerinden yapıyor. Cep telefonunda 5664’e plaka bilgilerini yazarak sorgulama yapmak sağlıklı sonuç vermiyor. Şayet aracın plakası değiştirilmiş ise geçmişte gördüğü hasarlar tramer kayıtlarına yansımıyor. Bunu bilen bazı satıcılar hasarlı araçları alarak plakalarını değiştiriyor. Hal böyle olunca yapılan sorgulamada aracın eski hasarları görünmüyor.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı! CarrefourSA'dan yağ ve gıda ürünlerinde ucuzlatan indirim fırsatları!