İhalesi 2 Mart’a yapılacak: İstanbul’dan uygun fiyatlı işyeri satışa çıktı

İcralık konut ve işyerlerinin ihalesini sürdüren Ziraat Bankası, diğer konut ve işyerlerinin aksine fiziki ihale ile satacağı bir gayrimenkulü satışa çıkardı. Ziraat Bankası bu gayrimenkulün fiyatını benzerlerine oranla düşük tuttu.

Bankaların sıklıkla ilana ekledi icralık konut, işyeri ya da arsa gibi gayrimenkuller, emsallerine oranla daha düşük satışa çıktığı için vatandaşlar tarafından daha yakından takip edilmeye başlandı. Özellikle de artan emlak fiyatları, bu alanın popüler olmasına neden oldu. Bu bağlamda, sıklıkla ilanlarını yenilen Ziraat Bankası, İstanbul’dan bir gayrimenkulü daha satışa çıkardı.

Pek çok gayrimenkul için internet sitesi üzerinden e-İhale ile satış gerçekleştiren Ziraat Bankası, diğerlerinden farklı olarak İstanbul’dan satışa çıkacak olan bir ofisin ihalesini fiziki olarak gerçekleştireceğini açıkladı. Emsallerine göre uygun fiyatta satışa konan bu gayrimenkul için gerekli bilgilendirmeyi gerçekleştiren Ziraat Bankası, alıcılar için önemli bir not da paylaştı. İşte detaylar…

ZİRAAT BANKASI, FİZİKİ İHALE TARİHİNİ VERDİ

Devam eden icralık sarışları kapsamında fiziki ihale ile İstanbul ilinin Beykoz ilçesinin Rüzgarlıbahçe semtinden bir işyeri satışa koymuş olan Ziraat Bankası, bölgede yer alan Hasoğlu Plaza’da bulunan bir ofisi satacağını duyurdu. Ofisin üçüncü katta yer aldığını bildiren Ziraat Bankası, ofisin genişliğini ise 542 metrekare olarak bildirdi. 2009 yılında inşa edilmiş olan binada yer alan ofisin ihale tarihini de bildiren Ziraat Bankası, bu tarihi 2 Mart 2023 olarak açıkladı. İhale başlangıç bedeli 15 milyon 315 bin TL olarak belirlenmiş olan yapı için teminat bedelini de açıklayan Ziraat Bankası, bu bedelin 918 bin 900 TL olacağını belirtti.

ZİRAAT BANKASI, KDV YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ HATIRLATTI

Bilindiği üzere icralık konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin fiyatlarını uygun olmasının bir sebebi de bankaların bu gayrimenkullerden herhangi bir Katma Değer Vergisi (KDV) almaması. Yani, asıl işi emlak olmayan bankalardan devlet KDV talep etmiyor. Ancak bu işyeri özelinde bir KDV talep edildiğini bildiren Ziraat Bankası, ilan detayına eklediği notla alıcıları uyardı. Ziraat Bankası’nın paylaştığı KDV bilgilendirmesi notunda şu ifadeler yer aldı:

“Bu gayrimenkul özelinde KDV (%18) yükümlülüğü bulunmakta olup, KDV ve satıcıya ait tapu harcı dahil tüm masraflar alıcı tarafından ödenecektir. Gayrimenkule sadece peşin teklif verilebilecektir ve kredi çalışması yapılabilir.”

Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişme! Otomobil kredileri cep yakıyor! 200 bin TL kredinin ödemesi 795 bin TL Çimento tankeri ile minibüs çarpıştı! Can kaybı 9'a yükseldi...
Sonraki Haber