İdlib'de bombalı araçla saldırı girişimi

İdlib'de terör örgütünün hain saldırısı Mehmetçik'in dikkati sayesinde amacına ulaşamadan önlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne saldırı girişiminde bulunan bombalı bir araç Mehmetçik tarafından saldırıyı gerçekleştiremeden imha edildi. Bu olayın hemen ardından bir grup terörist tarafından roket saldırısı düzenlendi. 2 Feylak el Şam Grubu askerinin şehit olduğu saldırı sonrası TSK bölgede havadan ve karadan operasyon başlattı.

İdlib ile Lazkiye arasında bulunan Cisr el Şugur ilçesi sınırlarında yer alan Merc el Duhur beldesinde konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait gözlem noktasına girmeye çalışan şüpheli araç Türk askerleri tarafından imha edildi.

Akşam saatlerinde yaşanan olayın ardından terörist unsurlar Türk askeri noktasına roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Türk gözlem noktasının bölgeyi ateş altına alması ile bir süre çatışma yaşandığı belirtildi.

Saldırıda TSK gözlem noktası civarında bulunan Feylak el Şam Grubu askerlerinden 2'sinin şehit olduğu, 2 Türk askerinin de yaralandığı bildirildi. 

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken. Tür Silahlı Kuvvetleri havadan ve karadan operasyon başlattı. 

Meteorolojiden Ankara için kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul için yağmur ve fırtına uyarısı! Meteorolojiden 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Sonraki Haber